Vida: Nem tudtam előre, hogy lehetőséget kapok Storcktól

2016-10-11 14:10
A Lettország elleni 2-0-ra megnyert mérkőzésen csereként pályára lépett Vida Máté, ezzel tétmeccsen is bemutatkozott a felnőtt válogatottban. A válogatottbeli élményeiről és a bajnoki várakozásairól kérdeztük középpályásunkat.

Először is gratulálunk, hogy tétmeccsen is bemutatkozhattál a felnőtt válogatottban! Mikor tudtad meg, hogy pályára lépsz? Kaptál Bernd Storcktól erre utaló előzetes jelzést?

- Köszönöm szépen a gratulációt! Nem, erről nincs szó. A 70. perc környékén szólt nekem a szövetségi kapitány, hogy menjek melegíteni, mert Gera Zoli helyett fogok majd pályára lépni.

Mennyiben voltak ezek a percek mások, mint az Elefántcsontpart elleniek?

- Ugye ez tétmeccs volt, bár gyanítom, ez a válasz senkit sem lep meg. Itt muszáj volt nyernünk, mivel az előző két selejtező-mérkőzés nem sikerült jól, így fontos volt, hogy jól játsszunk, beleértve magamat is. Abban is más volt ez a találkozó, hogy ezt megnyertük.

A Svájc elleni meccset a kispadról, a lettek ellenit részben a pályán is töltötted. Hogyan értékeled a mérkőzéseket?

- Egy közös vonás volt a két meccsben: óriási buzdítást kaptunk a szurkolóktól, amit ezúton is nagyon köszönök. Mindkét találkozón ez sokat segített. Ami a szakmai részt illeti, meg kell, hogy mondjam, szerintem Svájc ellen jobban játszottunk, mint most a lettek ellen. Az első meccsen nem állt mellénk a szerencse, peches egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ami ott megpecsételte sorsunkat. A második meccsen mi irányítottuk a mérkőzést és sikerült fenntartanunk a csapategységet, ami fontos alapelem.

A hétvégén folytatódik a bajnokság, a második körrel. Mik a várakozásaid az év végéig?

- Arról beszélgettünk többen a csapatban, hogy szeretnénk minél hamarabb elérni azt a pontszámot, amivel tavaly bennmaradtunk. Ez 32 pont, amihez még most 10 pont hiányzik. Onnantól pedig nyugodtabban tudunk játszani. Várhatóan lesznek még ugyan nehéz meccseink, de jó lenne az elején maradni. Amennyiben ez összejön, sok rossz dolog már nem érhet minket.