Vida: Folytatnánk a veretlenségi sorozatot

2018-04-02 16:15
Vida Máté bombagóljával értünk el 1-1-es döntetlent a Balmazújváros otthonában. Középpályásunk beszélt a mérkőzésről és a folytatásról is.

Az MTK és a Sturm ellen már lőttél nagy gólt távolról. Ez a mostani sem volt kisebb…

 - Ösztönösen jött. Hasonló volt a helyzet, mint a Sturm Graz elleni nyári edzőmeccsen Ausztriában. Egerszegi beadását kifejelték a balmazújvárosi védők, elém pattant a labda, nem volt körülöttem senki, így ellőttem. Hála Istennek betaláltam és ezzel pontot szereztünk.

A meccset mennyire nehezítették a körülmények? Szinte végig ömlött az eső.

 - Természetesen volt hatása a mérkőzésre, de ez mindkét csapatra igaz. Minket még az utazás hossza is befolyásolt, talán az első félidő teljesítményében ez is látszott, de kifogást nem akarok keresni. Ez jelen helyzetben, a pontok alapján, egy kiesési rangadó volt. Arra nagyon oda kellett figyelnünk, hogy ne kapjunk ki. A minimális célt teljesítettük, a csapat összeszedte magát a második félidőre és odatettük magunkat a pontszerzésért. Három meccse nem kaptunk ki, ez pozitív, ezt kell folytatnunk.

Mit várhatunk a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen?

- Hasonlóan kell hozzáállnunk majd ahhoz a mérkőzéshez is, mint ahogy az utolsó három találkozón tettük. Taktikailag tökéletesen fel kell készülnünk. A legfontosabb, hogy nem kaphatunk ki, de a mostani mini veretlenségi sorozat ad annyi önbizalmat a csapatnak, hogy sikeresen vegyük ezt az akadályt is. Jó úton vagyunk, hogy azt a régi játékot, amit tudtunk, újra képesek legyünk a pályán is megmutatni. Újra van tartása a csapatnak.

Neked nem nagyon jutott pihenő, mert előtte az U21-es válogatottban játszottál. Hogyan értékeled azt a két mérkőzést?

 - A ciprusiak ellen egy nagyon jó mérkőzést játszva nyertünk 4–0-ra. Azt is hozzá kell tenni, hogy ez a ciprusi válogatott ezt követően csak az utolsó pillanatokban kapott ki a csoportelső svédektől, így van értéke ennek a sikernek. Ami a belgák elleni mérkőzést illeti, mint ismert, nyolcvan percet emberhátrányban játszottunk, a belga válogatott pedig van olyan erős, hogy esélyt sem adtak nekünk. Felemás érzéseim vannak így a két meccs után, de nem vagyok elkeseredve az U21-es válogatott miatt - zárta Vida Máté.