Vida: Bevált a változtatás

2018-03-12 16:28
A 22. születésnapját március 8-án ünneplő Vida Máté a Honvéd ellen több alkalommal is helyzetbe került, de gólt ezúttal nem sikerült szereznie.

Milyen érzések vannak benned a Honvéd elleni győztes mérkőzéssel kapcsolatban?

- Boldogok vagyunk, hogy nyertünk. Nagyon elszántak voltunk az egész mérkőzésen. Minden labdára úgy mentünk, mintha az életünk múlna rajta. Egy kicsit változtattunk a játékrendszerünkön is, a megszokott 3-4-3 helyett, 3-5-2-ben játszottunk, ami szerintem nagyon bevált, főleg a Honvéd játékrendszere ellen.

Egy kis szerencsével, jobb koncentrációval, akár mesterhármast is szerezhettél volna!

- Rengeteg gólhelyzetünk volt. Nekem is annyi, mint a korábbi mérkőzéseken soha. Sokszor meg is lepődtem, hogy ilyen játékhelyzetbe kerültem. Ígérem, a legközelebbi alkalommal az ilyenekből legalább egyet berúgok.

A 72. percben mi történt, amikor Gróf mellett balra elhúztad a labdát?

- Így utólag is úgy gondolom, jó döntés volt, hogy nem lőttem el mellette a labdát. Bár jó ütemben toltam meg a labdát a kapus mellett, de túl erősen és hosszan. Nem fogom semmi egyéb körülményre, az ilyet egyszerűen be kell rúgni. Amikor megálltam és visszavettem a jobb lábamra, még volt esély, hogy a kapuba vágom a labdát, de ekkor Gróf bravúrral, a levegőben úszva hárított. Szerencsére a kihagyott ziccerem nem bosszulta meg magát, mert így is sikerült megszereznünk a győzelmet.

Mi változott a héten? Mik voltak azok a történések, amikkel a Haladás elleni kudarc után újra össze tudtátok rakni a játékotokat?

- Bevallom, még a hét közepén is egy kissé frusztrált voltam a szombathelyi betlink miatt. A csütörtöki és a pénteki edzésen láttam, hogy változtatunk a játékrendszeren, éreztük, hogy vezetőedzőnk nyugodt maradt egész héten és bíztatott minket. Ezek most kellettek ahhoz, hogy elhiggyük: van esélyünk a bajnokcsapat ellen.

Egy kicsit ugorjunk előre a szombati DVTK elleni, szintén „hazai” meccsre. Sajnos két alapemberünk, Ádám Martin és Kire Ristevski begyűjtötte ötödik sárga lapját, így nem léphet pályára. Mit vársz a mérkőzéstől?

- A hét elejétől már a diósgyőriekre koncentrálunk. Remélem, az edzői stábunk most is kitalál egy jó taktikát, mert az utóbbi időben a DVTK ellen szinte sanszunk sem volt a győzelemre. Bízom benne, hogy a Honvéd elleni elszántsággal és alaposan felkészülve belőlük, sikerülhet meglepnünk a diósgyőrieket, és itthon tarthatjuk a három pontot.