Viczián Ádám: Erős a csapategységünk

2021-04-09 13:26
A DEAC elleni győztes találatot Viczián Ádám szerezte, az Ajka elleni találkozó előtt támadónkkal beszélgettünk.

Az utolsó két mérkőzésen 1-1 gól döntött a három pont sorsáról. Mindkét esetben védő talált be az ellenfelek kapujába, a gólok pedig győzelmet értek Szegeden és Debrecenben is, ráadásul megszületett az első Viczián-találat.
- Vannak ilyen meccsek, amikor pontrúgásból egy védő szerez gólt és azzal nyerjük meg a mérkőzést, ebből a szempontból nézve a csapat erejét mutatja, hogy minden poszton van gólképes játékos. Természetesen nagyon jó érzés, hogy az én gólommal nyertünk a DEAC ellen.

Ezek szerint könnyebb mérkőzésre számítottatok az utolsó helyezett otthonában?
- Minden meccs nehéz, mégis azt kell mondjam, valóban egyszerűbb lehetett volna a dolgunk, ha a ziccereinket berúgjuk. A lényeg viszont az, hogy nyertünk, jó a csapategységünk, a hibákat pedig ki kell javítani, koncentrálni kell a következő mérkőzésre, hogy a sikeres sorozatot vasárnap újabb győzelemmel tudjuk folytatni.

A DEAC elleni siker egyben azt is jelentette, hogy bár a Gyirmóttal szemben maradt a három pontos előny, viszont a listavezető Debrecen vereségével már csak egy pontra van az első hely. 
- Mi mindig magunkkal foglalkozunk, nem pedig azzal, hogy a riválisaink botlanak-e, de természetesen motiváló az egyre csökkenő pontkülönbség. Folyamatosan a feljutásért dolgozunk, mindannyiunk szeme előtt az lebeg, hogy a bajnokság végén első helyen végezzünk, az az érem a legfényesebb...

A következő ellenfél viszont az Ajka. Veszélyes csapat, egy hónappal ezelőtt éppen a Debrecent győzték le hazai pályán. Milyen mérkőzésre számítasz?
- Mindenféleképpen nehézre. Viszont erős a csapategységünk, mindenki végezze a saját feladatát, tegyük hozzá a szükséges pluszt, ez lehet az Ajka elleni siker kulcsa. Két győzelem van mögöttünk, ez jó hatással van a csapatra, ebből kell erőt meríteni.

Mi dönthet a bajnoki cím sorsáról?
- Az Ajka elleni győzelem használna a csapat önbizalmának, sokat lendítene azon, hogyan indulunk neki az előttünk álló véghajrának. A folytatás szempontjából a vasárnapi mérkőzés meghatározó lesz.