Vereség Kecskeméten

2023-03-12 16:05
Csapatunk pont nélkül utazik haza.

Kecskeméti TE - Vasas FC 2-0 (0-0)
OTP Bank Liga
23. forduló
Kecskeméti Széktói Stadion
3223 néző

Kecskeméti TE: Varga B. - Szabó, Vágó, Belényesi - Nagy (Májer, 69.), Nikitscher (Szalai G., 88.), Szuhodovszki (Meskhi, 88.) Zeke - Katona B. (Banó-Szabó, 60.), Tóth, Horváth (Katona M., 69.)
vezetőedző: Szabó István

Vasas FC: Uram - Litauszki, Hegedűs, Iyinbor (Zimonyi, 73.) - Baráth (Ódor, 62.), Sztojka (Hidi, 62.), Urblík (Szalai J., 80.), Hinora (Szilágyi, 47.), Silye - Holender, Balogh
vezetőedző: Kondás Elemér

gólszerzők: Tóth (59.), Banó-Szabó (85.)

sárga lap:Nikitscher (18.), Tóth (46.), Horváth (50.), Zeke (76.), Vágó (81.), ill. Litauszki (12.), Sztojka (26.), Baráth (50.)

Tavaszias napsütésben vonult ki együttesünk a kecskeméti Széktói Stadion gyepére, ám Kondás Elemér vezetőedzőnek nehéz dolga volt a kezdőcsapat kialakításában, ugyanis a szakmai stáb ma délután több játékosra sem számíthatott. A Kecskemét elleni összecsapáson a második csapattal készülő Feczesin Róberten, Márkvárt Dávidon és Radó Andráson kívül összesen 8 játékos - köztük csapatkapitányaink és több kulcsemberünk - hiányzott: Otigba Kenneth a héten lebetegedett, Hidi M Sándor combizma megsérült, Novothny Soma agyrázkódása után gyógyul, Jova Levente, Pátkai Máté, Faragó Bálint és Vida Máté rehabilitációja zajlik még, Berecz Zsombor pedig a MOL Fehérvár FC elleni találkozón begyűjtötte ötödik sárga lapját. Jó hír azonban, hogy Balogh Norbert rehabilitációja lezajlott, így a játékos már csatlakozott a csapatedzésekhez és a mai mérkőzésen kezdőként szerepelt. Ugyancsak pozitívum, hogy 25,63-as átlagéletkorú csapatunkban a mindösszesen 19 esztendős Sztojka Dominik a mai napon - kezdőként - debütált az NB I-es sorozatban.

Továbbra is Uram János őrizte hálónkat, a védelemben Litauszki, Hegedűs és Iyinbor kapott helyet. Baráth Botond az elmúlt mérkőzéseken megszokott - jobb oldali felfutó - szerepében kezdte a találkozót, belső tengelyünket a Sztojka – Urblík – Hinora háromszög alkotta, míg bal oldalunkon Silye sebességére alapoztunk, elöl pedig Balogh és Holender felelt a gólszerzésért. Cserepadunkon Dombó, Szivacski, Hidi, Ihrig-Farkas, Ódor, Szilágyi, Cipf, Deutsch, Zimonyi és Szalai vártak bevetésre. A hazaiak oldalán Varga B. - Szabó, Vágó, Belényesi - Nagy, Nikitscher, Szuhodovszki, Zeke - Katona B., Tóth és Horváth sorakozott fel a kezdéshez, Szabó István vezetőedző kispadján Varga Á., Gersák, Grünvald, Katona M., Banó-Szabó, Májer, Szalai, Buna, Ryashko, Meskhi, Hadaró és Polyák kapott helyet.

Sok párharccal tarkított, küzdelmes első húsz percet játszottak a felek, ám a felépített támadások túlnyomó része nem jutott át a támadóharmadok határvonalán. A félidő felénél adódott az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt, miután Sztojka tiszta szerelése ellenére a játékvezető a kapunk felé mutatva szabadrúgást ítélt húsz méter távolságból. A pontrúgást nagy végezte el, de lövése a kapunk fölé csavarodott. A 33. percben megérkezett első igazán komoly Vasas-helyzet is: a támadóharmad vonalán bal oldalunkról érkezett Urblík veszélyes beadása a hosszú oldal felé, ahol Sztojka érkezett és fejelt kapura, kísérlete azonban kicsivel elkerülte a kaput.

Egy perccel később már a lilák kapusának kellett megmentenie csapatát a góltól: Hinora ugratta ki Holendert kissé balra sodródva, aki jobb lábára cselezett vissza, majd a tizenhatos sarkáról bombaerős löketet eresztett kapura, ám a résen lévő kapus a játékszert a felső léc alól tolta ki szögletre. A 36. percben Uram János megmutatta, hogy mérkőzések óta tartó jó formája töretlen: Zeke 10 méteres próbálkozását hárította. A játékrész további nagy lehetőséget nem tartogatott, a kiegyenlített első félidőt követően a csapatok 1-1 kaput eltaláló lövéssel vonultak az öltözőkbe, labdabirtoklásban csapatunk hajszálnyival azonban jobbnak bizonyult a hazaiaknál.

A szünetben Kondás Elemér vezetőedző a középpályán változtatott, Hinora helyett Szilágyi futott ki a pályára. A második félidő hazai helyzettel indult, a 48. percben Katona B. próbálkozott erős jobblábas lövéssel, de Uram magabiztosan védett ezúttal is.

Az 57. percben újra Uram kapuja került veszélybe: Zeke baloldali beadására Tóth robbant az ötösön belülre, kapura tett labdája azonban fölé szállt. Intő jelként szolgálhatott volna a lila mezes center veszélyes érkezése, mégsem tudtuk a következő beadást kellő figyelemmel és határozottsággal hatástalanítani: a túloldalról Nagy adott be jobbal, a kapu előterébe csavarodó labdáról lemaradt védelmünk, így egy pattanást követően Tóth fejét találta meg a játékszer, aki közvetlen közelről értékesítette a hirtelen kialakult ziccert (1-0). A bekapott gólt követően szakmai stábunk kettős cserét alkalmazott: a 62. percben Sztojka és Baráth helyett Hidi és Ódor érkeztek a folytatásra.

A 65. percben Holender próbálkozott, kísérlete azonban elkerülte ellenfelünk kapuját. A 74. percben Silye beadása Litauszki feje fölött szállt el centikkel, majd a védő mentett, az ebből következő szöglet pedig újra Litauszkit találta meg, de a helyzetet nem sikerült kihasználni. A 73. percben Iyinbor helyett Zimonyi folytatta, majd néhány perccel később Urblík hagyta el a játékteret, helyette Szalai József lépett pályára. A 84. percben egy támadásunk végén felszabadított ellenfelünk, melyből gyors kontrát tudtak vezetni: Szuhodovszki indította Banó-Szabót, aki védőink közül kilépve a labdát rávezette a kifutó Uramra, majd értékesítette ziccerét (2-0). Az utolsó percekben nem sikerült szépítő gólt szereznünk, így kétgólos vereséggel zártuk a kecskeméti mérkőzést.

A mai Kecskeméti TE elleni összecsapásról részletes szöveges tudósítás is készült, mely ITT olvasható.

Kondás Elemér vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Ennél többet kellett volna hozzátenni. Ilyen helyzetben ilyen gólt nem szabad kapnunk. Kicsit kapkodva játszottunk, ami nyilván ebben a helyzetben már előfordul, de ilyenkor a rutinosabb játékosok tudnának segíteni. Az első és a második félidőben is volt olyan helyzetünk, amit lehetett volna értékesíteni. Amiből ők gólt lőttek, abból mi nem tudtunk...

Aki lemaradt volna a ma délutáni találkozóról, az felvételről a Médiaklikk felületén visszanézheti a mérkőzést. Folytatás március 19-én, vasárnap 13:30-tól a Paksi FC csapatát fogadjuk az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Második csapatunk szintén jövő vasárnap - 14 órakor - a Pénzügyőr SE otthonában lép pályára az NB III. Keleti csoportjának 26. fordulójában. Köszönjük, hogy drukkereink ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!

A forduló első mérkőzésén Kisvárdáról vihetett haza három pontot a Debrecen csapata (0-1), majd a Paks hazai környezetben múlta felül a MOL Fehérvár FC-t, szombat este pedig a Honvéd tartotta otthon a győzelemért járó pontokat a ZTE elleni találkozón. A Kecskemét elleni összecsapásunkat követően a Mezőkövesd lép majd pályára az Újpest stadionjában, végül a Ferencváros – Puskás Akadémia találkozóval zárul az NB I 23. fordulója.