Vereség a Ferencváros ellen

2017-09-09 19:55
Emberhátrányban nem tudtuk tartani a lépést a Ferencvárossal, 5-2-re alul maradt csapatunk.

A Ferencváros elleni vendégjátékunk komoly hazai lehetőségekkel indult, már a második percben két fontos védése volt Kamenárnak. Jobban kezdtek a zöld-fehérek, a 10. percig aktívabbak voltak és folyamatosan támadták a kapunkat, de eredménytelenül. De csapatunk rendezte sorait, kiegyenlítetté vált a játék, sőt, a 15. percben a vezetést is megszereztük, Kulcsár volt eredményes: Ristevski adta be balról a labdát, ami megpattant kissé, de így lett jó Kulcsárnak, aki jobb külsővel, középről, 15 méterről a kapuba lőtt (0-1).

A vezető találatot követően csapatunk feljebb kapcsolt, átvettük a játék irányítását, egyre veszélyesebbek voltunk elől, de nem tudtuk növelni az előnyüket. A félidő közepén kissé leült a mérkőzés, majd a Fradi fokozatosan átvette a kezdeményezést. Ez az eredményen is meglátszódott, ugyanis a 32. perben kiegyenlítettek a hazaiak, Paintsil talált a kapunkba (1-1). Az egyenlítő gól a félidei eredményt is jelentette, ugyanis a hátralévő percekben már nem változott állás.

Az első 15 percben sok minden nem történt a második játékrész során, majd 2 percen belül két gól is született. A 60. percben ismét mi szereztük meg a vezetést, Gaál volt a gólszerző: támadónk lecsapott egy gyengén visszagurított labdára, majd 18 méterről gyönyörű mozdulattal emelte át a kinn álló Dibuszt (1-2). De sajnos nem vezettünk sokáig, ugyanis a 62. percben újra egyenlítettek a hazaiak, Varga volt eredményes (2-2).

A következő nagy fordulat a 70. percben következett be, ugyanis emberhátrányba kerültünk: Szivacski néhány percben belül két sárga lapot is kapott, így idő előtt kellett elhagynia a pályát. Sajnos a kiállítást követően a Ferencváros bekezdett és a mérkőzés utolsó 10 percében átvették a vezetést, majd hamar kettővel növelték az előnyüket: előbb Varga, majd Priskin volt eredményes négy perc leforgása alatt (4-2).

A végeredmény azonban a hosszabbítás perceiben alakult ki, ugyanis a zöld-fehérek büntetőhöz jutottak, amelyet Varga értékesített. Sajnos emberhátrányban már nem tudtuk tartani lépést a hazaiakkal, így végül 5-2 arányban alul maradtunk.

Ferencváros – Vasas 5-2 (1-1)
Gólszerzők: Paintsil (32’), Varga (62’, 81’, 93’), Priskin (84’), ill. Kulcsár (14’), Gaál (60’),