Vasas FC II.: Vasárnap a Pénzügyőr otthonában játszunk

2023-03-17 11:04
Hétvégén már a 26. forduló következik az NB III. Keleti csoportjában, második csapatunk ezúttal a Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára.

Az idén 73 éves klub 1953-ban bajnokként zárt a BLSZ I. osztályában, így feljutott az NB III-ba, ahol hosszú éveken keresztül szerepelt. Az elkövetkező esztendők során az NB II és a harmadosztályú sorozat között ingáztak. A legutóbbi, 2021-22-es BLSZ I. kiírásában az élen zárt a Pénzügyőr csapata, így bajnokként jutott fel az NB III. Keleti csoportjába.

Vasárnapi ellenfelünk keretében jelentős változás volt a téli átigazolási időszakban, hiszen egy teljes kezdőcsapatnyi játékos távozott: Bagó Patrik, Csigi Ádám, Gálfi László, Hajzlinszki Ádám Gábor, Hujbert Botond, Oláh Krisztián Ferenc, Osztovics Marcell, Ritzl Bence Levente, Schrammel Ádám és Szogolovszkij Sámuel máshol folytatták pályafutásukat. Korábban a Vasas Kubala Akadémián pallérozódó Bartos Julián mellett Bessenyei Barnabás Attila, Labát Krisztofer, Stoiacovici Dávid Tibor, Tóth Kristóf és Zsinka Zsolt érkezett a pest megyei csapathoz.

NB I-es múlttal rendelkező játékosuk nincs, hat labdarúgó viszont megfordult korábban a Vasas színeiben, így Bartos Julián, Bartos Norbert, Bessenyei Barnabás Attila, Gál Márk, Popovics Bertold Mihály és Steer Bence vasárnap kora délután ellenfélként játszhat ellenünk. Szakmai stábunkból is van érintett Lippai József személyében, aki korábban kapusedző volt a Pénzügyőr SE-nél. Ellenfelünk vezetőedzője Lászka Balázs, munkáját Seres Zsolt asszisztens edzőként segíti.

A Pénzügyőr SE győzelemmel hangolt ellenünk, miután Bíró Ákos duplájával és Urbin Martin találatával idegenben 3-1-re legyőzte a DVSC II. csapatát az előző játéknapon. Az elmúlt négy tavaszi fordulóban kétszer nyertek, egyszer döntetlent játszottak és ugyanennyiszer szenvedtek vereséget, így jelenleg - 38 megszerzett ponttal - csak a rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak a tabella hetedik helyén.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

NAV Pasaréti úti Sporttelep: 1025 Budapest, Pasaréti út 124-126.

A NAV Pasaréti úti Sporttelep az Illovszky-stadiontól félórányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel dupla menetidőre kell számítani.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárások vagy korlátozások nem lesznek, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Gépkocsival érkezők számára a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS

A NAV Pasaréti úti Sporttelep jegypénztárai és a vendégszektor kapui egyaránt fél órával a találkozó előtt nyitnak. A pénztárakban kizárólag készpénzes fizetés lehetséges. A vendégszurkolók számára külön szektor van kijelölve a létesítményben, amely a főbejáraton keresztül közelíthető meg. A Pénzügyőr SE vendégszektora 100 fő befogadására alkalmas.

- JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A Pénzügyőr SE elleni bajnoki mérkőzésre a jegyvásárlás a találkozó napján - 2023. március 19-én, vasárnap - személyesen lehetséges a létesítmény jegypénztárában. A felnőtt jegyek 1000, míg a nyugdíjas belépők 600 forintos áron kaphatók.

- BÜFÉ

A helyszínen büfé üzemel, ahol kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód!

- KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a vasárnap 14:00-kor kezdődő Pénzügyőr SE elleni bajnoki mérkőzésünket hivatalos weboldalunkon szöveges formában közvetítjük. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!