Vasas FC II.: Holnap a Füzesgyarmat csapatát fogadjuk

2023-04-11 13:37
Szerda délután az NB III. Keleti csoportjának 31. fordulójában a békés megyei együttes látogat a Fáy utcába.

A Füzesgyarmati SK az 1950-es alapítása óta eleinte a járási, majd az elkövetkező évek során a megyei első és másodosztály között szerepelt. Ellenfelünk 2017 tavaszán érte el a legnagyobb sikerét: 24 meccsből 22-szer győztek és kétszer döntetlent játszottak, így 66 megszerzett ponttal megnyerték a Békés megyei I. osztály küzdelmeit és feljutottak az NB III. Keleti csoportjába. A füzesgyarmatiak 73 éve íródó történetük során a 2019-20-as szezonban a legjobb eredményüket könyvelhették el, miután ezüstérmet szereztek az NB III-ban, míg a legutóbbi kiírásban a 10. helyen zártak.

A téli átigazolási időszakban számos változás volt a békés megyei klubnál: Bajor Tamás András (Rákosmente FC), Bánfi Dominik (Végegyházi SE), Cigan Cristian-Lucian (CS Socodor), Kanalos Tony-Markos (Recolta Dorolt), Kis Gábor (VÁC-Deákvár SE) és Oltean Sergiu Adrián (Lotus Baile Felix) máshol folytatták pályafutásukat, míg Csukodi Dominik (Kisújszállási SE), Csukodi Zoltán (Mezőkövesd Zsóry FC), Pohl Roland (Végegyházi SE) és Soós János Tamás (Sajóvölgye Focisuli SE) érkezett a csapathoz. A Füzesgyarmati SK keretében - Bódis István Norbert és Orovecz Ádám személyében - két olyan játékos van, aki bizonyított már a legmagasabb osztályban.

A békés megyei együttes az eddig lejátszott 30 forduló alatt összesen 35 pontot gyűjtött: 9 győzelem, 8 döntetlen és 13 vereség a mérlegük. A mögöttünk hagyott hétvégén a Fildan - Achim S., Bódis, Raducu, Achim Á., Pataki - Bartók (Urbanowski, 63.), Szabó, Kis., Szilágyi M. - Vasiljevic (Orovecz, 48.) összeállítású együttes hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a DVSC II. csapatától.

A Füzesgyarmati SK vezetőedzője Szabados Tamás, munkáját Komáromi József kapusedzőként segíti.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Fáy utcai Sportcentrum - füves pálya: 1139 Budapest, Fáy utca 58. (belépés hazai szurkolóknak kizárólag a Hajdú utca felőli gyalogos kapun, vendég drukkereknek a Fáy utcai sétány irányából)

A Fáy utcai sportcentrum Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön a Fáy utca - Béke út - Hajdú utca által határolt területen található, amely személyautóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt jól megközelíthető.

A létesítménytől néhány percnyire található a 3-as metró Forgách utcai megállója, a Béke úton közlekedik a 14-es villamos, melynek Frangepán utcai megállója a stadiontól kb. 50 m-re van, de a Róbert Károly körúton közlekedő 1-es villamos Lehel úti megállója is percek alatt elérhető.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a létesítményhez, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a biztonsági szolgálat körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Szurkolóink a Füzesgyarmati SK elleni mérkőzésre kizárólag a Hajdú utcai gyalogos bejárat felől, míg a vendégdrukkerek a Fáy utca irányából tudnak belépni. A gépkocsival érkezők számára a sportcentrum parkolóját és a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- BELÉPÉS és KAPUNYITÁS

A Füzesgyarmati SK elleni találkozóra ingyenes a belépés, a beléptetés a mérkőzés előtt egy órával kezdődik. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a füves edzőpálya lelátóján 180 ülőhely biztosított, a beléptetés érkezési sorrendben történik. Nézők kizárólag a rendezvény kijelölt, elkerített területén tartózkodhatnak.

- BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a Vasas Sport Club főépületében büfé fog üzemelni, ahol bankkártyás és készpénzes fizetés egyaránt lehetséges.

- KÖZVETÍTÉS

A szerdán 15 órakor kezdődő Füzesgyarmati SK elleni bajnoki mérkőzést hivatalos weboldalunkon szöveges formában közvetítjük. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!