Vasas FC II.: Hétvégén Tiszafüred az úticél

2023-04-28 14:15
Már a 35. fordulót rendezik április 30-án - vasárnap 17 órakor - az NB III. Keleti csoportjában: második csapatunk a játéknap előtt a 13. helyen álló Facultas-Tiszafüredi VSE otthonába látogat.

A Facultas-Tiszafüredi VSE az 1913-as alapítását követő esztendőkben többnyire a megyei osztályokban szerepelt. Az idén 110 éves klub fennállása során zsinórban öt alkalommal nyert bajnoki címet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályban (2013, 2014, 2015, 2016, 2017). Legnagyobb sikerét az 1995-96-os idényben érte el, miután a Tiszaújvárost megelőzve megnyerte a harmadosztály Alföld-csoportját. Az 1996-97-es kiírásban már a kétcsoportos NB II-ben szerepelt a Tisza-tavi gárda, amely a 16 csapatos Keleti csoportban a 14. helyen végzett.

A tiszafüredi csapat újkori történelme során többször nem vállalta a harmadosztályban való indulást, vagy épp az osztályzókon maradt alul. A 2019-20-as csonka idényben viszont már bajnokként jutottak fel az NB III-ba, ahol előbb a 11., majd a legutóbbi, 2021-22-es szezonban - 47 megszerzett ponttal - a tabella 13. helyen végeztek a tabellán.

Hétvégi ellenfelünk jelenleg a 13. helyen szerepel 45 begyűjtött ponttal, melyből az utóbbi öt játéknapon három egységet szereztek. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttes az eddig lejátszott 34 forduló alatt összesen 54 gólt rúgott az idényben, míg kapujukat 63 alkalommal vették be. A Facultas-Tiszafüredi VSE házi góllövőlistáját Skulka Botond Gyula vezeti 11 találattal, őt követi Szabó Viktor 8 találattal, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokát Mácsai László foglalja el 7 találattal. A mögöttünk hagyott hétközi fordulóban a Tajti B. - Karika, Tomola, Baranyi, Szövetes - Barzsó (Galla, 76.), Oláh N. (Sallai, 76.), Mácsai - Kertész (Pintér, 76.), Szabó V., Skulka (Oláh L., 46.) összeállítású csapat 2-0-s vereséget szenvedett a DVSC II. otthonában.

A Tiszafüred együttesénél két játékos biztosan kihagyja a vasárnap délutáni mérkőzést: Mácsai László öt sárga lapos eltiltása, míg Csábi Milán hasfal-húzódás miatt nem állhat Dorcsák Zoltán vezetőedző rendelkezésére. A 44 éves szakember munkáját Tóth Tibor asszisztens edzőként, míg Bukta Norbert kapusedzőként segítik.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Lipcsey Elemér Sporttelep: 5350 Tiszafüred, Szőlősi út 7.

A Lipcsey Elemér Sporttelep az Illovszky-stadiontól - az M3-as autópályán át - másfél órányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel két órával hosszabb menetidőre kell számítani.

Vendégszurkolóink a Szőlősi úti bejárat felől tudnak belépni a létesítménybe. Gépkocsival érkező drukkereink számára a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra és korlátozásokra nem kell számítani. Kérjük a drukkereket, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS

A Lipcsey Elemér Sportközpont jegypénztárai és a vendégszektor kapui egyaránt két órával a találkozó előtt nyitnak. A pénztárakban kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód!

- JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A Facultas-Tiszafüredi VSE elleni bajnoki mérkőzésre a felnőtt belépők 500 forintba kerülnek, míg a diákok és a nyugdíjasok ingyenesen tekinthetik meg a találkozót.

- BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a létesítményben büfé fog üzemelni, ahol csak készpénzzel lehet fizetni!

- KÖZVETÍTÉS

A vasárnap 17 órakor kezdődő Facultas-Tiszafüredi VSE elleni találkozót hivatalos weboldalunkon szöveges formában közvetítjük. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!