Vasas FC II.: Hétvégén a Sényő együttesével játszunk

2023-05-05 16:00
Második csapatunk vasárnap délelőtt - a 36. forduló mérkőzésén - lép pályára: ellenfelünk a Fáy utcai Sportcentrumban a játéknapot megelőzően tizedik helyen álló Sényő-Carnifex FC lesz.

A sényői együttes 1946-os alapítását követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. és II. osztály között szerepelt. Az 1990-es évek közepén a megyei első osztály küzdelmeit megnyerve előbb feljutottak az NB III-ba, majd az NB II-be, de a másodosztályban már nem sikerült megragadniuk, így búcsúzni kényszerültek. A klub újkori történelmét tekintve a 2017-18-as szezonban - 83 ponttal - megnyerték a Szabolcs-Szatmár Bereg-megyei pontvadászatot, így ismét feljutottak az NB III-ba, ahol már az ötödik szezonjukat töltik. A mögöttünk hagyott 2021-22-es kiírásban a 7., azt megelőzően a 8. helyen végeztek.

A téli átigazolási időszak során nem volt jelentős játékosmozgás hétvégi ellenfelünknél: Barta Gábor Tamás (SPG Taufkirchen/Michaelnbach), Fabu Márton (Cigándi FC), Matyi Zoltán (Mándok VSE) és Pataki István (Mándok VSE) távoztak a klubtól, míg Kovács Ádám Tibor és Nagy Dominik (mindketten Nyíregyháza Spartacus FC) érkeztek a csapathoz.

A harmadik vonal idei pontvadászatában a 16. forduló után a szabolcsiak a 20 csapatos bajnokságban - csak a rosszabb gólkülönbségük miatt - a 10. helyen állnak 48 ponttal: 13 győzelem, 9 döntetlen és 13 vereség a mérlegük. Találkozóikon 51 gólt szereztek, míg ellenük 63 találatot jegyeznek. A csapat házi góllövő listáját Kapacina Kevin vezeti 18 találattal, őt követi Kapacina Valer nyolccal, majd Schmidt Péter héttel. Legutóbbi bajnoki mérkőzésükön a Gagyi - Fenyőfalvi (Bodó, 88.), Márton, Erdei, Kapacina K., Jócsák (Sztankó, 72.), Lizák, Schmidt, Nagy, Kapacina V., Vámos (Sógor, 79.) csapat kétgólos előnyből pontokat hullajtott hazai pályán a DVSC II. ellen.

A Sényő-Carnifex FC együttesét az Imrő László - Fiumei Viktor edzőpáros irányítja.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Fáy utcai Sportcentrum - füves pálya: 1139 Budapest, Fáy utca 58. (belépés hazai szurkolóknak kizárólag a Hajdú utca felőli gyalogos kapun, vendég drukkereknek a Fáy utcai sétány irányából)

A Fáy utcai sportcentrum Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön a Fáy utca - Béke út - Hajdú utca által határolt területen található, amely személyautóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt jól megközelíthető.

A létesítménytől néhány percnyire található a 3-as metró Forgách utcai megállója, a Béke úton közlekedik a 14-es villamos, melynek Frangepán utcai megállója a stadiontól kb. 50 m-re van, de a Róbert Károly körúton közlekedő 1-es villamos Lehel úti megállója is percek alatt elérhető.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a létesítményhez, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a biztonsági szolgálat körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Szurkolóink a Sényő-Carnifex FC elleni mérkőzésre kizárólag a Hajdú utcai gyalogos bejárat felől, míg a vendégdrukkerek a Fáy utca irányából tudnak belépni. A gépkocsival érkezők számára a sportcentrum parkolóját és a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- BELÉPÉS és KAPUNYITÁS

A Sényő-Carnifex FC elleni találkozóra ingyenes a belépés, a beléptetés a mérkőzés előtt egy órával kezdődik. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a füves edzőpálya lelátóján 180 ülőhely biztosított, a beléptetés érkezési sorrendben történik. Nézők kizárólag a rendezvény kijelölt, elkerített területén tartózkodhatnak.

- BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a Vasas Sport Club főépületében büfé fog üzemelni, ahol bankkártyás és készpénzes fizetés egyaránt lehetséges.

- KÖZVETÍTÉS

A vasárnap 11 órakor kezdődő Sényő-Carnifex FC elleni bajnoki mérkőzést hivatalos weboldalunkon szöveges formában közvetítjük. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!