Vasas FC II.: Hétvégén a Putnok otthonában játszunk

2023-04-21 18:00
Második csapatunk ellenfele vasárnap 15 órától az NB III. Keleti csoportjának 2. helyén álló együttese lesz.

A Putnok FC csapatát 1991-ben alapították és tíz éven keresztül - egészen a 2000-es évek elejéig - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban szerepelt, majd 2002-ben feljutott az NB III-ba. Egy évvel később, a 2002-03-as idényben megnyerték a harmadik vonal küzdelmeit, majd a következő két esztendőben már az NB II. Keleti csoportjában bizonyíthattak. A Putnok FC 2005 óta az NB III stabil résztvevőjének számít, az előző idényben - 59 megszerzett ponttal - a tabella nyolcadik helyén végzett.

A téli szünetben számos változás történt a Putnok FC keretében. Bodó Benedek (Sajóvölgye Focisuli SE), Csiba Zoltán (Bicskei TC), Csiki Norbert Ferencz (ACS Targu Mures 1898), Csutora Mihály (Eger SE), Katona Bence (Karancslapujtő KSE), Petrecsko Román (Hidasnémeti VSC) és Soós János Tamás (Füzesgyarmati SK) már nem tagja az együttesnek. A Puskás Akadémia és a Vasas Kubala Akadémia korosztályos együtteseiben pallérozódó, valamint a 2017-es horvátországi Európa-bajnokságon hatodik helyezést elérő korosztályos válogatott egykori játékosa, Arday Dominik Alex (Kolorcity Kazincbarcika SC) mellett Kiss Krisztián (FC Dabas), Lőrinczy Attila László (VLS Veszprém), Szabó Zsombor (Békéscsaba 1912 Előre) és Szűcs Zsolt (Budafoki MTE) érkezett a klubhoz.

A Borsod megyei alakulat 32 fordulót követően 61 ponttal a második helyen áll a tabellán: 18 győzelem és 7 döntetlen mellett ugyanennyi alkalommal szenvedtek vereséget. Találkozóikon 56 gólt szereztek, míg ellenük 41 találatot jegyeznek. A legutóbbi, 31. fordulóban a Pápai - Gellén (Fülöp, 46.), Sághy, Galacs, Lőrincz, Buda, Vajda (Sipos, 78.), Dobrovolszki, Nemes, Juhos (Kiss, 54.), Szabó (Nagy Zs., 62.) összeállítású csapat 3-0-s vereséget szenvedett a BVSC-Zugló vendégeként.

A Putnok FC vezetőedzője Szala Ákos, munkáját Szabó Ádám kapusedzőként segíti.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Várady Béla Sportközpont: 3630 Putnok, Puskás Ferenc út 6.

A Várady Béla Sportközpont az Illovszky-stadiontól - az M3-as autópályán át - két és fél órányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel egy órával hosszabb menetidőre kell számítani.

Gépkocsival érkező drukkereink számára a Thomori utat ajánljuk parkolásra.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra és korlátozásokra nem kell számítani. Kérjük a drukkereket, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS

A Várady Béla Sportközpont jegypénztárai és a vendégszektor kapui egyaránt egy órával a találkozó előtt nyitnak. A pénztárakban kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód! A vendégszurkolók számára külön szektor van kijelölve a létesítményben, amely 300 fő befogadására alkalmas és a Thomori út felől közelíthető meg.

- JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A Putnok FC elleni bajnoki mérkőzésre a felnőtt jegyek 600, míg a diák és nyugdíjas belépők 500 forintba kerülnek. 14 éven aluliak számára ingyenes a találkozó megtekintése.

- BÜFÉ

A helyszínen büfé fog üzemelni, ahol kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód!

- KÖZVETÍTÉS

A vasárnap 15 órakor kezdődő Putnok FC elleni bajnoki találkozót hivatalos weboldalunkon szöveges formában közvetítjük. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!