Vasas FC II.: Hétvégén a DVTK II. vendégei leszünk

2022-10-28 09:00
Újabb játéknapra kerül sor az NB III. Keleti csoportjában október 30-án, vasárnap: a 15. fordulóban együttesünk Miskolcra utazik.

A két klub eddigi közös meccstörténelme során összesen 102 alkalommal - ebből 95-ször az első osztályban, 4 mérkőzésen a második vonalban, illetve 3 kupadöntőn - találkozott egymással. A Diósgyőr elleni összecsapások alkalmával 53 meccsen mi nyertünk, míg riválisunk 28 párharcból került ki győztesen, 21-szer pedig pontosztozkodással ért véget a kilencven perc.

Az első Diósgyőr elleni bajnoki találkozónkat 1942. november 29-én rendezték, a nézőcsúcs pedig az 1968. szeptember 1-jén lejátszott párharcra tehető, akkor 30.000 néző látogatott ki a régi DVTK-stadionba. A legnagyobb különbségű győzelem csapatunk nevéhez fűződik: 1970. november 8-án a Fáy utcában, 4.000 néző előtt 6-0-ra nyertünk Machos Ferenc vezetőedző irányításával. Érdekesség, hogy akkor a DVTK vezetőedzője egy Vasas-legenda, Mathesz Imre volt. A legtöbb gólt hozó összecsapásból szintén mi kerültünk ki győztesen: 14 évvel ezelőtt, 2008. április 5-én a DVTK stadionjában 4-5 lett a végeredmény.

Az előző, 2021-22-es NB III-as idényben 12. helyen végző Borsod megyei együttes hat győzelemmel és nyolc vereséggel a játéknapot megelőzően a 13. helyen áll a tabellán. A legutóbbi fordulóban a Bánhegyi - Oláh, Mrva, Szűcs, Ivánka - Bencsík, Illés, Balázsi, Kotula, Vajda - Hetyei összeállítású csapat idegenben Vajda Botond és Illés Bálint találataival 2-1-re legyőzte a DVSC II. együttesét.

A DVTK II. vezetőedzője Vincze Richárd, munkáját Kovács Ádám asszisztens edzőként, míg Szalma Pál kapusedzőként segítik.

A Vasas FC II. hétvégi bajnoki találkozója a DVTK Edzőközpontban kerül megrendezésre, a mérkőzéssel kapcsolatos szurkolói tájékoztató ezúttal is számos hasznos információval szolgál a kilátogató drukkereknek.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

DVTK Edzőközpont: 3533 Miskolc, Andrássy út 61.

A DVTK Edzőközpont az Illovszky-stadiontól - az M3-as autópályán át - kétórányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel egy órával hosszabb menetidőre kell számítani.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárások vagy korlátozások nem lesznek, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Gépkocsival érkező drukkereink a DVTK Stadion mellett található parkolóban hagyhatják autóikat.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS, JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A DVTK II. elleni találkozóra ingyenes a belépés, mely a mérkőzés előtt fél órával kezdődik. A vendégszurkolók számára külön szektor van kijelölve a létesítményben, ami az Andrássy út felől közelíthető meg. Nézők kizárólag rendezvény kijelölt területén tartózkodhatnak.

A DVTK Edzőközpont vendégszektora 300 fő befogadására alkalmas.

- BÜFÉ

A helyszínen büfé üzemel, ahol kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód!

- KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a DVTK II. elleni bajnoki mérkőzésünket a Vasas FC hivatalos weboldalán szöveges formában közvetíti, a meccs után pedig összefoglaló cikkel jelentkezünk. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!