Vasas FC II.: Ezúttal a Békéscsaba II. csapatát fogadjuk

2022-09-30 16:40
Október 2-án - vasárnap délelőtt 11 órakor - folytatja bajnoki szereplését a Vasas FC II, ellenfelünk ezúttal a Fáy utcai Sportcentrumban a Békéscsaba 1912 Előre II. lesz.

A békéscsabai klub 1974-ben jutott fel először az élvonalba, majd kisebb megszakításokkal 1998-ig az NB I-es mezőny stabil résztvevője volt. Vasárnapi ellenfelünk legnagyobb sikerei közé tartozik az 1988. június 13-án lejátszott Magyar Népköztársasági Kupa-döntő, ahol - 8 ezer néző előtt - 3-2-re legyőzték a Budapesti Honvéd csapatát, de szintén kiemelkedő sikernek számít az 1993-94-es bajnoki szezonban elért harmadik helyezésük is. A békéscsabai együttes a 2000-es évek elején az NB I-ben indult, majd 2009 óta - a 2015-16-os idényt kivéve - folyamatosan a másodosztályban szerepel.

A Békéscsaba 1912 Előre II. a mögöttünk hagyott, 2021-22-es NB III-as kiírásban - 50 megszerzett ponttal - a 11. helyen végzett. Aktuális ellenfelünk az idei szezonban 2 győzelemmel és 8 vereséggel a forduló előtt 19. helyen áll a tabellán. A békéscsabaiak a legutóbbi alkalommal megszerezték idei második győzelmüket, hiszen a Tóth A. - Zahorán, Trescsula, Izing, Balla (Bacsa, 83.), Pap (Marik, 67.), Ilyés (Mágocsi, 67.), Sipos, Oláh (Rajsli, 83.), Szabó Cs., Bónus összeállítású csapat hazai pályán 5-1-re legyőzte a DVSC II. együttesét.

A Békéscsaba 1912 Előre II. vezetőedzője Szenti Zoltán, munkáját Nagy Sándor asszisztens edző és Molnár Levente kapusedző segítik.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Fáy utcai sportcentrum - füves pálya: 1139 Budapest, Fáy utca 58. (belépés hazai szurkolóknak kizárólag a Hajdú utca felőli gyalogos kapun, vendég drukkereknek a Fáy utcai sétány irányából)

A Fáy utcai sportcentrum Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön a Fáy utca - Béke út - Hajdú utca által határolt területen található, amely személyautóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt jól megközelíthető.

A létesítménytől néhány percnyire található a 3-as metró Forgách utcai megállója, a Béke úton közlekedik a 14-es villamos, melynek Frangepán utcai megállója a stadiontól kb. 50 m-re van, de a Róbert Károly körúton közlekedő 1-es villamos Lehel úti megállója is percek alatt elérhető.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a létesítményhez, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a biztonsági szolgálat körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Szurkolóink a Békéscsaba 1912 Előre II. elleni mérkőzésre kizárólag a Hajdú utcai gyalogos bejárat felől, míg a vendégdrukkerek a Fáy utca irányából tudnak belépni. A gépkocsival érkezők számára a sportcentrum parkolóját és a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- BELÉPÉS és KAPUNYITÁS

A Békéscsaba 1912 Előre II. elleni találkozóra ingyenes a belépés, kapunyitás a mérkőzés előtt egy órával kezdődik. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a füves edzőpálya lelátóján 180 ülőhely biztosított, a beléptetés érkezési sorrendben történik. Nézők kizárólag a rendezvény kijelölt, elkerített területén tartózkodhatnak.

- BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a Vasas Sport Club főépületében büfé fog üzemelni, ahol bankkártyás és készpénzes fizetés egyaránt lehetséges!

- KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Békéscsaba 1912 Előre II. elleni bajnoki mérkőzésünket klubunk hivatalos weboldalán szöveges formában közvetítjük, a meccs után pedig összefoglaló cikkel jelentkezünk. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!