Vasas FC II.: A DEAC lesz a következő ellenfelünk

2023-02-17 14:00
Második csapatunk a tabella 6. helyen álló együttes otthonában lép pályára vasárnap délután 14 órakor.

A DEAC labdarúgó szakosztályának alapítása 1919-re, egyben a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club megalapításának időpontjára tehető. 104 éves fennállásuk során háromszor - a 1995/96-os, a 2010/11-es és a 2016/17-es kiírásban - megnyerték a Hajdú-Bihar megyei I. osztály küzdelmeit, valamint egyszer - az 1960/61-es NB III-as idény végén - bajnoki címet ünnepelhettek. A debreceni klub az évek során jelentős átalakuláson ment keresztül: 17 évvel ezelőtt, 2006-ban a 19 szakosztályt működtető DEAC Sport Kft-re és a DEAC Sport Egyesületre tagolódott, a megyei küzdelmek után pedig elsőként az NB III-ba, majd 2020-ban - megnyerve a NB III. Keleti csoportját - az NB II-be jutottak, ahonnan egy év elteltével búcsúzni kényszerültek.

Hétvégi ellenfelünk keretében több olyan labdarúgó is van, akik korábban más kluboknál már bizonyítottak az élvonalban: Korhut Mihály mellett Anton Bidzilya, Bényei Balázs, Bereczki Dániel és Kónya Márk is rendelkezik NB I-es múlttal. Korábbi játékosunk, Ujvárosi Ádám kölcsönszerződését követően már véglegesen a DEAC-ban szerepel, így a 22 éves középpályás vasárnap ellenfélként játszhat ellenünk.

A DEAC vezetőedzője Sándor Tamás, munkáját Györky Gábor erőnléti edzőként és Tóth Ferenc kapusedzőként segítik.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

DEAC SportCampus: 4032 Debrecen, Dóczy József u. 9.

A DEAC SportCampus az Illovszky-stadiontól - az M3-as autópályán át - kétórányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel másfél órával hosszabb menetidőre kell számítani.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárások vagy korlátozások nem lesznek, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Gépkocsival érkező drukkereink számára a Dóczy József utcát ajánljuk parkolásra.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS

A DEAC SportCampus jegypénztárai és a kapuk egyaránt egy órával a találkozó előtt nyitnak. A pénztárakban készpénzes és bankkártyás fizetésre is lehetőség van. A vendégszurkolók számára külön szektor van kijelölve a létesítményben, amely 150 fő befogadására alkalmas és a Móricz Zsigmond út felől közelíthető meg.

- JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A DEAC elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésre a belépők ára online elővételben egységesen 500 forintba kerülnek, míg a meccs napján - 2023. február 19-én, vasárnap - a helyszínen is ugyanennyiért lehet belépőt vásárolni. A belépés diák- vagy személyi igazolvány felmutatásával lehetséges.

A beléptetés során mindenképpen szükséges bemutatni egy születési időt igazoló okmányt (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány). Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést érvényes belépő birtokában is.

- BÜFÉ

A helyszínen büfé fog üzemelni, ahol készpénzes és bankkártyás fizetés egyaránt lehetséges.

- KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a DEAC elleni bajnoki mérkőzésünket ellenfelünk hivatalos YouTube-csatornáján élőképpel fogja közvetíteni, amely a találkozó napján lesz elérhető, míg weboldalunkon szöveges közvetítéssel jelentkezünk a helyszínről. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!