Vasas-Szeged 2–1 (1–0) - Magunk tettük szorossá a mérkőzést

2015-04-18 22:40
Az első félidőben akár 3-4 góllal is pihenőre vonulhattak volna játékosaink. Elképesztő fölényben játszottunk ekkor. Majd a második félidő elején a szegediek agresszív, letámadós játéka sok hibára kényszerítette játékosainkat, bár egyenlítésük így is váratlan volt.

Az első félidőben akár 3-4 góllal is pihenőre vonulhattak volna játékosaink. Elképesztő fölényben játszottunk ekkor. Majd a második félidő elején a szegediek agresszív, letámadós játéka sok hibára kényszerítette játékosainkat, bár egyenlítésük így is váratlan volt.

 

Vasas-Szeged 2–1 (1–0)

Illovszky Rudolf Stadion, 1.500 néző.
Vezette: Molnár Attila. Segítői: Huszár Balázs, Máyer Gábor.
Gólszerzők: Debreceni (44.'),
Ferenczi (82.'), illetveSzabó (76.')

Vasas:
Hermány – Bori, Grúz, Debreceni, Hangya – Vida, Czvitkovics (Vass P., 83.), Berecz – Remili (Ferenczi I., 75.), Kenesei K. (Ádám M., 64.), Lázok.

Vezetőedző: Szanyó Károly.

 

Szeged:
Szántai – Szabó P., Markovics, Farkas M., Mészáros M. – Berde, Oláh G. – Fitos (Polareczki, 58.), Hegedűs M. (Manga, 66.), Zelenyánszki (Kéri, 58.) – Germán.

 

Az 5. percben Remili 14 méteres lövését Szántai kitolta a bal alasó sarok elől szögletre.
A 16. percben Remili tört be a 16-oson belülre a védők között. Szerencsésen visszapattant a labda hozzá és mintegy 11 méterről a jobbösszekötő helyéről keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, ami kevéssel ment a jobb kapufa mellé.
A 19. percben Keneseit találta meg egy jó passz a balösszekötő helyén, az elcsúszó védő hibájából tisztán vezethette a kapu felé a labdát. 13 méterről ballal lőtt, ám Szántai jól zárta a szöget. A kipattanó labdát Czvitkovics a bal kapufa mellé belsőzte 17 méterről. 
A 35. percben Vida 23 méteres félmagas lövése a jobb kapufa mellé pattogott. 
A 42. percben Vida jobb oldali lapos beadását Czvitkovics a 11-es pont közelében felpörgette, majd hátradőlve, kapura ollozta a játékszert, ám az kevéssel elkerülte a kapu jobb oldalát. 
A 44. percben egy jobboldali beadást kivágtak a védők, ám egy védőt megelőzve becsúszva érkezett Vida, akinek lábáról a labda az ötös vonalánál helyezkedő Debrecenihez került, aki a jobb lábáról áttette a balra, és mielőtt a szemben és hátulról érkező védők odaértek volna, ballal 6 méterről a jobb felső sarokba lőtt. 1-0! 
A 48. percben Hermány nagy bravúrral védte Szabó távoli lövését. 
Az 55. percben Kenesei 23 méteres bal alsó sarok felé csapódó szabadrúgását tolta oldalra bravúrral Szántai. 
A 61. percben Remili végzett el 24 méterről, középről szabadrúgást. Jobblábas ívelése a jobboldali felső léc tetejét érintve hagyta el a játékteret.
A 65. percben Mészáros végzett el jobboldalról szögletet. Beívelése a hosszú ötös sarkánál felugró Germán fejéről 1 méterrel a felső léc fölé szállt. 
A 69. percben Czvitkovics ugrott ki a jobbösszekötő helyén, betört a 16-oson belülre, ám Szántai jól zárt a kapu felé kínálkozó szöget, így játékosunk közel az alapvonalhoz a bal oldalhálóba lőtt. 
A 70. percben Berecz játszotta magát tisztára, majd  22 méterről kapura bombázott, ám Szántai kiöklözte az erős lövést. 
A 76. percben Kéri passzolt a térfelünk közepén a nagy lendülettel érkező Szabóhoz, akit nem tudtunk leütközni, így 16 méterről jobbal a vetődő Hermány mellett a jobb alsó rakba bombázott. 1-1!
A 82. percben Czvitkovics végzett el szabadrúgást a Szeged kapujától mintegy 24 méterre középről. Jobblábas csavarodó, ívelését Szántai a jobb kapufára tolta, ahonnan a labda középre pattogott, ahol nagy lendülettel érkezett Ferenczi, aki jobb belsővel a kapu közepébe passzolta a labdát. 2-1!
Ferenczit a góltól olyan eufórikus öröm töltötte el, hogy levette felső mezét, amit a szabályok szerint sárga lappal kell a játékvezetőnek büntetni. (Pista elmondása szerint, nem tudott visszaemlékezni, mikor örült utoljára ennyire góljának és mikor megszabadult meg utoljára ezért mezétől.)
A 86. percben Mészáros 20 méteres bombáját a levegőben "úszva" Hermány a jobboldali felső lécre tolta.
A 92. percben Ádám csaknem gólpasszal ugratta ki Hangyát, aki betört a 16-oson belülre, majd 13 méterről lőtt, ám Szántai bravúrral jobbra ütötte ki a labdát, szögletre.

Összességében kiérdemeltük a győzelmet, mert az első félidőt az eredménynél is biztosabban nyertük meg, míg a második félidő kiegyenlítettebb játékot és gólhelyzeteket, valamint találatokat is hozott.
Mivel legfőbb riválisaink közül a Gyirmót és a Mezőkövesd is nyert, így megmaradt a 2, illetve a 6 pontos előnyünk velük szemben. A Békéscsaba kaposvári döntetlenje pedig azt jelenti, hogy 5 pontra nőtt előnyünk a lila-fehérekkel szemben.
Emlékeztetőül: a 21. forduló után a Békéscsaba 42 pontjával vezette a tabellát, előttünk (41 pontunk volt). Három forduló alatt mi szereztünk 9 pontot, míg a viharsarkiak mindössze 3-at (nem bírtak a Balmaz, az Ajka és a Kaposvár csapataival).