Vasas-Ferencváros: 0-2

2022-02-09 22:00
A Ferencváros jutott a legjobb nyolc csapat közé, számunkra befejeződött a kupasorozat. Köszönjük a szurkolást, fantasztikus hangulatot teremtettetek!

Vasas FC - Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
MOL Magyar Kupa
5. forduló
2022. február 09., szerda 20:00
Illovszky Rudolf Stadion
4011 néző

játékvezetőKáprály Mihály (asszisztensek: Király Krisztián és Márkus Tamás)

Vasas FC: Uram – Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Iyinbor, Silye (Ihrig-Farkas, 81.) – Hinora (Cipf, 71.), Hidi M (Pátkai, 81.), Berecz, Szilágyi Sz. (Feczesin, 46.) – Szalai (Márkvárt, 46.)
vezetőedző: Kuttor Attila

Ferencvárosi TC: Bogdán – Botka, Blazic , S. Mmaee, Wingo  – Vécsei, Laiduni – Zubkov (Zachariassen, 72.), Tokmac (Szánthó, 84.), Gavric (R. Mmaee, 60.)  – Boli (Mak, 60.)
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

gólszerzők: Botka (9.), R. Mmaee (73.)

sárga lap: Szilágyi Z. (52.), Hinora (69.), Berecz (89.) ill. Botka (75.)


Kedden kettő, ma pedig öt mérkőzést rendeztek a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A sorozat 5. fordulójában a Ferencváros együttesét fogadtuk az Illovszky-stadionban, s előre lehetett tudni, hogy a továbbjutás sorsa 1 mérkőzésen dől el, tehát amennyiben a 2x45 perces játékidő végén döntetlen lett volna az állás, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik, ha akkor is, jöttek volna a 11-esek. A közvélemény szerint esélyesebbnek tartott Ferencvárosi TC tavaszi nyitánya nem a várakozásoknak megfelelően alakult eddig: Sztanyiszlav Csercseszov irányításával a zöld-fehérek 2022 első bajnoki mérkőzésén 1-0-ra kikaptak a Puskás Akadémiától Felcsúton, majd 1-0-ra győztek Újpesten, múlt vasárnap pedig a Pakstól kaptak ki 3-0-ra. Ezzel szemben csapatunk a téli felkészülési időszakot hibátlanul hozta le, az idei rajton döntetlennel zártuk a Diósgyőr elleni rangadót, majd fiatalokkal teletűzdelt csapatunk 4-1-es győzelmet aratott Csákváron. Mondhatni, hogy ellenfelünk negatív szériában volt, mi pedig - szintén a közvélemény szerint - jobb formában és tét nélkül várhattuk a találkozót, azonban csapatunk célja egyértelműen a továbbjutás volt - az élvonalbeli tabella második helyezett klubja ellen ez most nem sikerült.

Óriási érdeklődés előzte meg a ma esti Vasas-Ferencváros kupamérkőzést, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a vendégjegyek szinte percek alatt elfogytak, a stadion majdnem teltházzal dübörgött, a hazai belépők jelentős része pedig szintén elfogyott az online jegyértékesítés időszaka alatt. Mindkét tábor kitett magáért, a drukkerek igazi rangadóhoz méltó, varázslatos légkört teremtettek az Illovszky-stadionban. Fényshow, visszaszámlálás, a Republic zenekar Vasas-dala és a csapatok szurkolótáborainak különleges látványelemei fokozták a hangulatot, rég volt ilyen meccs Angyalföldön..

A mai napra is számos köszöntést tartogattunk. Elsőként Harmati Alen volt a főszereplő, aki most ünnepli 18. születésnapját. Bízunk benne, hogy hangosbemondónk meglepetésével a Vasas család emlékezetessé tette Alen nagy napját! Az első félidei kezdőrúgást Füredi Péter még tavaly kapta családjától, testvéreitől a 70. születésnapjára. A járvány miatt elmaradt az akkori esemény, azonban miután Péter születésnapja éppen a tegnapi napra esett, így a mai kezdőrúgást ő végezhette el. Testvéreivel már 60 éve Vasas drukkerek, minden hazai meccsen kint vannak. Bíznak a csapatban, és abban, hogy a következő szezont már az első osztályban kezdjük! Boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk, Isten éltesse Harmati Alent és Füredi Pétert!

A Vasas-Ferencváros összecsapáson csapatunkból több játékos is hiányzott sérülés vagy betegség miatt. Otigba Kenneth bal lábközépcsontja korábban sérült meg, míg Bobál Gergelynek még mindig Achilles-ín problémája van, Vida Máté pedig mononukleózis után gyógyul. A Ferencváros együtteséből a térdműtét után gyógyuló Sigér Dávid hagyta ki a találkozót.

Kuttor Attila vezetőedző az Uram – Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Iyinbor, Silye – Hinora, Hidi M, Berecz, Szilágyi Sz. – Szalai kezdő tizenegyet küldte pályára, míg ellenfelünk a Bogdán – Botka, Blazic , S. Mmaee, Wingo  – Vécsei, Laiduni – Zubkov, Tokmac, Gavric – Boli felállású csapattal indított. Kispadunkon Jova, Ihrig-Farkas, Feczesin, Márkvárt, Pátkai, Rétyi, Viczián, Terbe, Sztojka, Cipf, Radó és Pekár vártak bevetésre, míg a Ferencváros csapatánál Dibusz, Besic, R. Mmaee, Bassey, Kovacevic, Zachariassen, Mak, Marin, Loncar és Szánthó voltak a cserék. Játékosaink a hagyományos piros-kék mezben, ellenfelünk zöld-fehér összeállításban lépett pályára, csapatunk indította útjára a labdát. 

Rendkívül fiatal csapattal kezdtük az első félidőt, az átlag életkorunk 23 év volt az első osztály dobogósával szemben. A Vasas Kubala Akadémia 18 esztendős játékosa, a múlt héten a Csákvár ellen gólt szerző Szilágyi Szabolcs, illetve a 19 éves Szalai József is kezdőként szerepelt ma este, de mellettük pályára lépett az egyaránt 20 éves Iyinbor Patrick és Hidi M Sándor is, a kapuban pedig a 21 esztendős Uram János védett.

A Ferencváros már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést: a 9. percben Botka 14 méterről a bal összekötő helyéről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). Ellenfelünk tovább próbálkozott, de vagy fiatal hálóőrünk volt jó helyen, vagy a labda nem talált kaput. Percekkel a vége előtt Hinora előtt adódott lehetőség, de a vendég kapus magabiztos volt. Az első félidőben ellenfelünk dominált, így a Ferencváros megőrizte vezetését és egygólos előnnyel vonult a szünetre.

A második félidő kezdőrúgását ma Czeizler György végezte el. Ahogy a Fáy utcában mindenki ismeri, Gyurika a családjától kapta az ajándékot 42. születésnapja alkalmából. Piros-kék vérű gyereknek született édesapja révén, gyermekkora óta mindenhova elkíséri a mindenek felett szeretett és imádott csapatát, ott van edzéseken, mérkőzéseken, edzőtáborban. Amíg a csapat létezik, a Vasas fontosabb neki a levegővételnél is. Boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk Czeizler Gyurikának, Isten éltesse őt!

A szünetben cserélt Kuttor Attila vezetőedző, a második játékrészben Szilágyi Szabolcs és Szalai József helyett Feczesin Róbert és Márkvárt Dávid folytatta a mérkőzést. Ebben a félidőben már nem dominált ellenfelünk, nagy részében mezőnyben folyt a játék. A Ferencvárosnak egyetlen helyzete volt, abból viszont gólt is szerzett, a vendégek második találatát R. Mmaee lőtte a rövid sarokba. A 81. percben remek kiugratást kapott Berecz, aki levette mellel a labdát, majd lövőcsel után elfektette Botkát és Bogdánt is, majd az üres kapuba lőtt, de a játékvezető kezezést ítélt. A lefújás előtti percekben Feczesin előtt adódott még lehetőség, a ferencvárosi kapus durva mozdulata viszont nem ért lapot. A Ferencváros 2-0-ra megnyerte a mai összecsapást, ezzel bejutottak a MOL Magyar Kupa legjöbb nyolc csapata közé.

Az összecsapás részletes tudósítása itt olvasható: VASAS FC - FERENCVÁROSI TC

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a MOL Magyar Kupa 5. fordulójában megrendezett Vasas-Ferencváros bajnoki találkozót az M4 Sport élőben közvetítette, a mérkőzés felvételről a Médiaklikk felületén visszanézhető.

Köszönjük, hogy szurkolóink ma este is a helyszínen buzdították csapatunkat. Folytatás február 13-án, vasárnap 17 órától a Budafok elleni bajnoki mérkőzésen. Szeretettel várunk minden Vasas-szurkolót! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!