Vancsa Miklós a tulajdonosváltásról és az új stadionról

2017-01-05 11:12
Új fejezet kezdődik a Vasas Labdarúgó Futball Club Kft. történetében, hiszen hosszú tárgyalások után eddigi főtámogatónk, Jámbor János üzleti érdekeltségeinek zászlóshajója, a Pannonbau cégcsoport 99 százalékos tulajdonába került a Kft., 1 százalék pedig a Vasas SC-é maradt.

Erről Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója tájékoztatta honlapunkat. 

- Ez azt is jelenti, hogy sikerült az Futball Club Kft.-t adósságmentesen átvenni, ami Jámbor János kérése volt. Markovits László, a Vasas SC elnöke tartotta a szavát és minden, ami a 2014. január 1-jei előtti időszakot érintően terhelte a Kft.-t, azt az SC tisztességgel, becsülettel kifizette. Ezt ezúton is köszönjük neki. 

Ügyvezetőnk beszélt az új stadionunkról is.

- A felépülő új Illovszky stadionnal kapcsolatosan az FC és az SC nagyvonalakban mindenben megegyezett, miszerint a létesítmény az SC kezelésében, de az FC használatában lesz. A minap született szurkolói nyílt levélről – ami az új stadion befogadóképességének 5.000-nél nagyobb befogadóképességét sürgeti – én is és Jámbor úr is tudok, és maximálisan egyetértünk annak tartalmával. Nemcsak a kiváló őszi szereplés miatt, hanem a Vasas tradíciója miatt is úgy gondoljuk, hogy megérdemelne a klub egy nagyobb stadiont. Ha viszonyítunk más klubokhoz, akkor is indokoltnak érezzük ezt a törekvést. Amit tudunk, ez ügyben mindent megteszünk. Ezt a projektet Markovits elnök úr kezelte és kezeli, és szerintem jól. Ne feledjük, hogy egy éve még egy jóval kisebb, csak hosszanti, csonka lelátójú stadionról volt szó, és onnan sikerült a teljesen zárt lelátójú és fedett nézőterű ötezer fő befogadására alkalmas létesítményig eljutni. De nem lefutott a még ennél is nagyobb befogadóképességű stadion megvalósulása, amit – úgy tudom -  a legmagasabb döntéshozó szinten is támogatnak. Meg kell tenni mindent, hogy ez így legyen, de ha mégsem sikerül, akkor sem lesz okunk szomorkodásra – mondta el Vancsa Miklós.