Utolsó idegenbeli mérkőzésünk következik

2021-05-07 14:00
A Merkantil Bank Liga 37. fordulójában Nyíregyháza-Vasas összecsapással búcsúzik a Városi Stadion.

Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a vasárnapi Nyíregyháza-Vasas bajnoki összecsapás, mely találkozó utolsó idegenbeli mérkőzésünk lesz a 2020/21-es évadban.

Nem csupán nálunk hangsúlyos az "utolsó" szó, hiszen ellenfelünk vasárnap játszik utoljára abban a szebb napokat megélt stadionban, ahol a két klub számtalan nagy csatát vívott egymás ellen. 33 bajnoki mérkőzést játszottunk már a Nyíregyháza Spartacus FC ellen, melyek közül emlékezetes marad a 2019-ben Tóth Bence és Kovács Milán góljaival 2-0-ra megnyert találkozó vagy az az 1982-es 4-1-es sikerünk, amit tizennégyezer néző előtt arattunk a Nyíregyháza ellen, de a 16 esztendővel későbbi 2-0 is megmarad a szurkolókban, hiszen azt a Vasas-győzelmet tizenötezren látták Nyíregyházán. Biztosak lehetünk benne, hogy a hazai csapat most mindent meg fog tenni az emlékezetes búcsúért, ellenfelünk a nyíregyházi szurkolókat megörvendeztető játékra és végeredményre készül, efelől nincs kétségünk.

Számunkra ez a meccs viszont kicsit más lesz, a korábban megszokottól eltérően a nézőszám meg sem fogja közelíteni a fentebb felsoroltakat, ráadásul a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások okán az este 20 órakor rajtoló meccsre vélhetően nagyon kevés Vasas-szurkoló fog elutazni, hiszen bár a kijárási tilalom időkorlátja kitolódott éjfélre, a meccs lefújása után aligha lesz Vasas-drukker, aki ennek megfelelne.

Az őszi szezonban a mostanihoz hasonló veretlen sorozattal vártuk a Nyíregyháza elleni meccset, akkor hét mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre, most eggyel hosszabb a lista. A 7-es és 8-as számokat a tabellákon elfoglalt helyezésre is át tudjuk vinni, ellenfelünk ősszel a 7. helyről várta az összecsapást, míg most a lista 8. pozícióját foglalják el. S, ha már a mateknál tartunk, akkor a kilences szám se maradjon ki: mindkét fél 9 alkalommal játszott döntetlent az idei bajnoki évben - bízunk benne, hogy ez a szám vasárnap este sem fog változni.

Ellenfelünknél nem várt változás szerepelt a hírek között: a klub egy héttel ezelőtt hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gálhidi György, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője közös megegyezéssel távozott a csapat éléről. A múlt heti, Szeged elleni összecsapáson már Huszák Géza asszisztensedző irányította az együttest, munkáját az U19-es korosztály trénere, Csernijenko Ruszlán segítette. A váltás nem hozott sikert, a Fejér – Szabó, Szokol, Jánvári, Csilus (Svedjuk, 46.) – Paku (Kovács, 74.), Márkus – Hamed (Zamostny, 67.), Kalocsai, Gresó – Hornyák (Végső, 46) felállású nyíregyháziak 3-1-re kikaptak a Szent Gellért Fórumban.

Ezt leszámítva sincs jó formában vasárnapi ellenfelünk, az utolsó öt mérkőzésükön négy alkalommal vereséget szenvedtek (Szegeden 3-1 lett a végeredmény, hazai pályán 1-0-ra kaptak ki a feljutásra pályázó Gyirmóttól, a Szolnok 2-0-ra győzte le őket, Nyíregyházán pedig 2-1-es eredménnyel zárult a Siófok elleni összecsapás), csupán a DVSC-től csentek egyetlen pontot, azt is öt fordulóval ezelőtt.

Ősszel a Jova - Terbe, Szilágyi, Otigba, Silye - Hidi M - Kovács M., Pátkai - Radó (Pekár, 86'), Feczesin (C) (Köböl, 89'), Balajti (Vernes, 70') összeállítású csapatunkkal 1-0 arányban múltuk felül a Nyíregyháza együttesét. Az Illovszky-stadionban - a gól nélküli első félidőt követően - a második játékrészben megszereztük a győzelmet érő találatot: Kovács Milántól Radó András kapott labdát, a beadásra pedig Balajti érkezett nagyszerűen, aki a kapu bal sarkába fejelt. 

Schindler Szabolcs vezetőedző várakozásai a Nyíregyháza elleni mérkőzés előtt:

- Olyan csapat ellen játszunk vasárnap, akiknél a tavasz közepén visszaesés, majd edzőváltás történt. Nehéz meccsre számítok, de ha a támadójátékunk olyan hatékony lesz, mint a hazai mérkőzéseken, akkor jó eredményt fogunk elérni. Nagyon fontos találkozóra készülünk, éppen ezért fölösleges fogadkoznunk, a pályán kell bebizonyítani, hogy a csapat jó teljesítményre képes.

 

 

A Merkantil Bank Liga 37. fordulójának Nyíregyháza Spartacus FC - Vasas FC összecsapása vasárnap 20 órakor kezdődik, a találkozót az M4Sport és az m4sport.hu élőben fogja közvetíteni. A mérkőzés játékvezetője Farkas Ádám lesz, munkáját Szert Balázs és Szalai Balázs asszisztensek fogják segíteni. A meccsről klubhonlapunkon szöveges tudósítás formájában is beszámolunk.