Újabb idegenbeli siker - élre álltunk a bajnokságban!

2018-08-12 20:48
Csapatunk a Monor és a Budafok elleni győzelmeket követően a harmadik találkozóját is behúzta, miután Birtalan és Balajti góljaival 2-1-re legyőztük a Siófokot idegenben. Ezzel a sikerrel egyedüli hibátlan csapatként már vezetjük is a tabellát. A mérkőzés egyetlen negatívuma, hogy az első gólt szerző Birtalan Botond súlyosnak tűnő sérülést szenvedett és hordágyon kellett elhagynia a pályát.

Kiss Károly a mai napon a Bese - Szivacski, Vaskó, Szokol, Rokszin - Hinora, Szatmári - Murka, Birtalan, Balajti - Hrepka összetételű csapatot küldte pályára a Siófokon rekkenő hőségben kezdődő találkozón. Szinte lemásoltuk a múlt heti budafoki kezdést, hiszen ezúttal is rögtön a meccs elején előnyt szereztünk és ezúttal is Birtaland Botond vette be fejjel az ellenfél kapuját. A 3. percben Szatmári szöglete után talált Birtalan a siófoki kapuba. (0-1). 74

Sajnos nem sokáig örülhettünk, hiszen gólszerzőnk percekkel később egy, a kapussal történt ütközést követően a földön maradt, és hosszas ápolás után sem tudta folytatni a játékot. Birtalan Botondot hordágyon vitték le a pályáról, helyére Bévárdi Zsombor állt be.

A folytatásban a mi részünkről Szatmári szabadrúgása jelentett veszélyt, a másik oldalon pedig Petneházy szabadrúgását védte magabiztosan Bese. Később egy Bévárdi lövés és egy Rokszin ellen a hazai 16-oson belül elkövetett szabálytalanság jelentett izgalmat, de az utóbbi esetet a játékvezető nem minősítette 11-esnek.

A 43. percben aztán váratlanul egyenlített a Siófok, egy szögletet követően a fiatal Bolla fejelt a kapunkba. (1-1)

A bekapott gól után egyből újítani tudtunk, és góllal válaszoltunk. A hazaiak kapusa Molnár szabálytalankodott Szokollal szemben a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig a színeinkben első bajnokiját játszó Balajti értékesítette. (1-2)

A szünetben Kiss Károly cserélt, és Szokol helyett a fiatal Szilágyi Zoltán lépett pályára, így ekkor egy időben már négy támogatott korú fiatal volt pályán csapatunkban. A kezdőként játszó Bese és Hinora mellé Bévárdi után Szilágyi csatlakozott. A második félidőben mindkét csapat megpróbált újabb gólt szerezni, de a védelmek jól zártak, illetve Murka lövésénél a siófoki kapus volt résen.

A 67. percben a siófokiak emberhátrányba kerültek, mivel Horváthot másdik sárgával leküldte a pályáról Molnár Attila játékvezető. A hajrában aztán ismét másoltuk a múlt heti budafoki forgatókönyvet, mivel beszorultunk a kapunk elé, de Bese is ragaszkodott az előző heti történésekhez és állta a sarat, több szép védést bemutatva őrízte meg a góltól kapunkat.

A küzdelemre jellemző, hogy ekkor Hrepka, Szilágyi, Szivacski és a csereként beállt Ádám is sárga lapot kapott, de végül a hármas sipszó után ismét idegenbeli győzelemnek örülhettünk. Csapatunk Birtalan és Balajti góljával 2-1-re győzte le a Siófokot és így egyetlen hibátlan csapatként 3 mérkőzésből 3 győzelemmel vezetjük a bajnokságot.

BFC Siófok - Vasas FC 1-2 (Bolla 43., ill. Birtalan 3., Balajti 46. - 11-esből)

A mérkőzés részletes tudósítása és az összeállítások – itt!