Újabb akadémistával kötöttünk profi szerződést

2019-08-30 10:00
A mögöttünk álló 2018/19-es évadban - Nagy Miklós vezetése alatt - 4 akadémista írt alá profi szerződést a Vasas FC kötelékében: Kovács Milán, Rétyi Róbert, Nagy Zoárd és Erős Noel voltak a Vasas Kubala Akadémia növendékei közül azok a labdarúgók, akik tehetségükkel kivívták a felnőttek között való szereplést. A fenti játékosokon kívül további fiatalok is bemutatkoztak a Vasas FC-ben az elmúlt hónapok során, nem is akárhogyan, így a pozitív széria töretlenül folytatódik: ezúttal a nemrég a 17. életévét betöltött Kapornai Bertalan az a sorban következő futballista, aki a Vasas Kubala Akadémia játékosai közül 3 éves kontraktust írt alá a Vasas FC felnőtt együttesénél.

-  A Vasas Kubala Akadémia egyik legnagyobb tehetségével kötöttünk profi szerződést. A Kubala Akadémia mára a magyar labdarúgás egyik vezető akadémiájává vált, és az elmúlt év sikerei után, egy újabb értékes fiatal labdarúgót neveltek ki a Vasas FC és a magyar labdarúgás számára. Berci játékkészsége, elhivatottsága, karaktere komoly alapokat jelent egy hosszú távon is sikeres labdarúgó pályafutáshoz – mondta Domonyai László, a Vasas FC klubigazgatója.

Kapornai Bertalan 2008 óta futballozik, s mivel a Vasasnál kezdte pályafutását, nyugodt szívvel kijelenthető, hogy piros-kék vér folyik az ereiben. A 11 éve tartó angyalföldi időszak alatt a fiatal játékos korosztályos válogatott labdarúgóvá vált, csapatkapitányként vezette társait a mérkőzések során, a tavalyi esztendőben pedig az U17-es bajnokcsapat tagjaként ünnepelte az I. osztályba való feljutást. Egyértelműen alapembernek számít a korosztályában, a teljesítménye mellett pedig statisztikája is önmagáért beszél: a 17 esztendős játékos eddigi 116 mérkőzésén szinte minden alkalommal, összesen 111 bajnoki mérkőzésen szerepelt kezdő játékosként a keretben. Tehetségére a felnőtt csapat is felfigyelt, így a tavalyi évben több alkalommal is pályára lépett a Vasas FC felkészülési mérkőzésein.

- Kapornai Bertalan maradéktalanul megtestesíti a valódi saját nevelés fogalmát, hiszen 6 éves kora óta Akadémiánkon nevelkedik. Technikás, sokat futó, nagy munkabírású, átlag feletti játékintelligenciával rendelkező klasszikus belső támadó középpályás, aki a kiemelkedő technikai és mentális képességek mellett rendelkezik a futballhoz elengedhetetlen vagánysággal is. A pályán belül és azon kívül is helyén van az esze és a szíve egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok örömet fog okozni a Vasas-szurkolóknak és mindannyian büszkék leszünk rá - fogalmazta meg az aláírással kapcsolatos gondolatait Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonos-ügyvezetője.

Természetesen a fiatal játékos is megosztotta velünk érzéseit az aláírást követően, mely az elmúlt 11 - utánpótlásban eltöltött - vasasos esztendő fényében talán több is, mint egy korábban már megszokott nyilatkozat:

- 6 évesen kezdtem a Vasasban játszani és őszintén mondhatom ki, hogy sosem vágytam el innen, mert mindent megkaptam az évek alatt, amire szükségem volt. Mindig nagyon jól éreztem és érzem a mai napig is magam az Akadémián. Tudtam, hogy a fejlődésem szempontjából jó helyen vagyok, ráadásul az a stílus is passzol hozzám, amit a Vasas képvisel. Nagyon sok embernek köszönhetem azt, hogy idáig eljutottam: Istennek, a családomnak - főleg édesapámnak, aki mindig mögöttem áll - , valamint az összes edzőmnek és a velem dolgozó szakembereknek, barátoknak, hiszen jóban-rosszban támogatnak. Komódi Lászlónak különösen szeretném megköszönni azt, hogy mindig foglalkozik velem és elmondja a véleményét a pályán és azon kívül is, igyekszem sokat tanulni tőle. Hálás vagyok Nagy Miklósnak, az Akadémia tulajdonosának és Szanyó Károlynak, a Vasas FC vezetőedzőjének, mert biztosították számomra annak a lehetőséget, hogy megmérettessem magam a felnőtt csapatban. Nagyon örülök, hogy aláírhatom életem első profi szerződését, de igyekszem helyén kezelni mindezt. Szeretnék tovább dolgozni a céljaim eléréséért és azért, hogy a Vasasnak minél több sikert szerezzek!

A Vasas FC-t büszkeséggel tölti el, hogy - Kapornai Bertalan személyében - újabb akadémista kötelezte el magát Angyalföldön! (Fotó: Vasas Kubala Akadémia)