U20: Felkészülési meccsen hétgólos győzelem Fidzsi ellen - Berecz, Vida kezdett

2015-05-25 19:57
A világbajnoki rajt előtt álló U20-as válogatott hétfőn felkészülési mérkőzést játszott a szintén vb-résztvevő Fidzsi-szigetek együttesével. Berecz Zsombor és Vida Máté kezdett, míg Oláh László a 2. félidőben állt be és szerzte 6. gólunkat - adta hírül az mlsz.hu.

A világbajnoki rajt előtt álló U20-as válogatott hétfőn felkészülési mérkőzést játszott a szintén vb-résztvevő Fidzsi-szigetek együttesével. Berecz Zsombor és Vida Máté kezdett, míg Oláh László a 2. félidőben állt be - adta hírül az mlsz.hu.

Az elmúlt napok sikeres szervezési munkájának köszönhetően egy újabb felkészülési mérkőzés került a magyar válogatott programjába a vb kezdete előtt, a mieink a profi labdarúgóként Belgiumban, Olaszországban és Franciaországban is légióskodó ausztrál Frank Farina vezette Fidzsi ellen léptek pályára helyi idő szerint hétfő délután Új-Zélandon.
A találkozóra nem az előzetesen megadott helyszínen került sor, hanem egy közeli edzőpályán, a hatalmas esőzések miatt ugyanis játékra alkalmatlanná vált az eredetileg kijelölt stadion pályája.

A csapatok szokatlan időjárási körülmények között, kellemetlen hideg szélben, vissza-visszatérő jégesőben játszották le a találkozót, emellett a "beugró" pálya talaja is bőven hagyott kívánnivalót maga után.
A magyar válogatott az első félidőben a Székely György – Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián – Vida Máté, Berecz Zsombor – Kalmár Zsolt, Németh Márió, Zsótér Donát – Mervó Bence összeállításban szerepelt, és a szünetig ötgólos előnyre tett szert.

Az első gólt Németh Márió szerezte a 13. percben, büntetőből, a Vida Máté ellen elkövetett szabálytalanságot követően a Haladás középpályása magabiztosan lőtt a jobb felsőbe (1-0).
Két perccel később kétgólosra nőtt a mieink előnye, amikor Zsótér Donát egy labdaszerzés után kilőtte a bal alsó sarkot (2-0). Szintén a Puskás Akadémia szélsője szerezte a magyar csapat harmadik gólját: az oldalvonal mellől belőtt szabadrúgásába végül senki sem ért bele, így a labda a kapu jobb oldalában kötött ki a 24. percben (3-0). Németh Márió sem akart lemaradni a góllövők versenyében, ezért a 39. percben, okosan találta meg a kapuba vezető, talán egyetlen utat a védők lábai között (4-0). A szünetig még Kalmár Zsolt is betalált, aki a 41. percben 13 méterről vágta a labdát a hosszú sarokba, szép összjátékot követően (5-0).

A második félidőben további kerettagoknak is lehetőséget adott Bernd Storck sportigazgató, így a csapat felállása Székely György – Talabér Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Forgács Dávid – Vida Máté (Nagy Dominik, a 62. percben), Berecz Zsombor (Nagy Ádám, a 62. percben) – Kalmár Zsolt (Korozmán Kevin, a 62. percben), Sallai Roland, Oláh László – Popov Patrik összetételre módosult.

A játékosok nem vettek vissza az iramból a hatalmas szél és jeges eső ellenére sem, a 47. percben Oláh László érkezett jó ütemben, és fejelt a kapuba (6-0). A mérkőzés kétségtelenül legszebb találatát Sallai Roland szerezte, a 60. percben. A Puskás Akadémia csatára egy jobb oldali beadást követően a feje fölül, akrobatikus mozdulattal lőtt 15 méterről a léc alá (7-0). A krónikához még az is hozzátartozik, hogy a 75. percben Nagy Dominik kihagyta a mieink második büntetőjét, amelyet ő is harcolt ki egy támadás végén.
- Nehéz körülmények között kellett játszanunk, de a játékosok végig jó mentalitással futballozva, sikeres felkészülési meccset vívtak - mondta Bernd Storck a találkozó után. - Természetesen ma nem az eredmény volt a legfontosabb, hiszen gyakorlatilag edzésnek tekintettem az összecsapást. Ennek ellenére örülök, hogy eredményesen zártuk a találkozót, a megszerzett hét gól önbizalmat, jó alapot ad a felkészülés utolsó napjaira. Vannak még javítanivaló területek a rajtig, játékgyorsaságban és helyzetkihasználásban is szeretnénk előrelépni a tétmérkőzésekre.