Túl a harmadik idei edzésen

2014-01-22 00:00
Labdarúgócsapatunk a péntek délelőtti edzéssel túl van az idei harmadik edzésén, amelyet Szanyó Károly vezetőedző pár nappal korábban felvezetőnek, ráhangolónak nevezett.

Labdarúgócsapatunk a péntek délelőtti edzéssel túl van az idei harmadik edzésén, amelyet Szanyó Károly vezetőedző pár nappal korábban felvezetőnek, ráhangolónak nevezett.

A csaknem 30 játékos között elsősorban próbázó fiatalok találhatók, akiknek ez a pár nap és a szombat délelőtti egymás elleni gyakorló mérkőzés kiváló lehetőség arra, hogy felhívja magára a szakmai stáb figyelmét. 

Gyanítható, hogy a most itt lévők fele nem lesz tagja a Vasas tavaszi idény kezdetére kialakuló keretének. De jó hír a fiataloknak, hogy Szanyó Károly személyében olyan vezetőedző figyeli őket, aki – saját megfogalmazása szerint – bátran fog játék vagy az első csapattal együtt edzési lehetőséget nyújtani azoknak a fiataloknak, akikben érez spirituszt, bátorságot, vagányságot és nem utolsó sorban minőséget. 

Érdeklődésünkre Szanyó Károly vezetőedző elmondta: „Maximálisan elégedett vagyok a három edzésen tapasztaltakkal. A fiatalok és a néhány szerződéssel rendelkező tapasztaltabb focista hozzáállására, igyekezetére nem lehet panaszom. Mindegyik játékos megértette, amit kértem tőlük: az edzésen teljes intenzitással vegyenek részt a gyakorlásban és az egymás elleni játékban.” 

Az edzésekről annyit, hogy a bemelegítés után a jelenlegi keret kétharmada egymás elleni mérkőzést játszott fél térfélen, vagyis a térfél felénél felállított nagykapu és a stabil alapvonali kapu közötti szűk területen. 
Ez lehetőséget nyújtott arra, hogy a kis területen sokat legyenek játékban a focistáink, és domináljon az egy-két labdaérintés. Másrészt mindkét csapatnál 2-2 játékos a széleken helyezkedett el, akiket rendre megjátszottak társaik, így a legtöbb támadás beadással végződött, ami alkalmat adott a gyakori kapu előtti légi párbajokra. Egyúttal a váltogatva védő négy hálóőrünk is rendszeresen foglalkoztatva volt. A játék után erőnléti edzőnk irányításával rótták a köröket a Mészöly Kálmán műfüves pályán úgy, hogy 50 méter sprintet, 50 méter kocogás követett. 

Az edzésen jó néhány ismert arc is feltűnt. Így Remili Mohamed is, akinek december 31-én ugyan lejárt a szerződése, de a játékosnak új kontraktust kínáltak. Piller József is szorgalmasan végezte a feladatokat, aki korábban már sok örömet okozott a szurkolóknak. Bár Katona Mátét is szívesen megnézné az új szakmai stáb, és lehetőséget adna neki a bizonyításra, de egyelőre a korábbi csapatkapitány és sok szurkoló kedvence nem jelentkezett edzésre a Fáy utcában. Az első tréningeken több próbajátékon lévő futballista is jelen volt. A teljesség igénye nélkül Fitos László, Vég Bence, Füredi Ádám, Murányi Ádám, Burányi Tamás és Kálmán Tamás. Arról még igen korai beszélni, melyiküknek kínálnak végül is szerződést a Vasasnál.

A sajtóban az elmúlt napokban beharangozott, szóba került nagy- és kiságyuk közül egyelőre senkit sem láthattak a kíváncsi drukkerek. De lássuk be: Vancsa Miklós ügyvezető igazgató nincs könnyű helyzetben. Ugyanis az eddig megkeresett első osztályú minőségű focistáknak nem jelent kihívást, hogy a másodosztály 10. helyén elhelyezkedő Vasasban játszanak, reálisan szemlélve, vajmi kevés feljutási eséllyel. Az is a vezetés józanságára vall, hogy az idei tavasszal értelmetlen lenne milliós fizetéssel idehozni játékosokat, holott egy lelkes, igazi csapatként működő közösség is képes lehet a biztos bent maradásra, sőt arra is, hogy az NB II-es bajnokság első harmadában végezzen. 

Holnap, szombaton 10 órakor egy újabb bizonyítási lehetőséget kapnak a játékosok, amikor kétfelé osztva a keretet egymás ellen küzdhetnek meg a szerződésekért.

rézréz