Tíz emberrel győztük le a Tiszakécskét

2019-03-10 18:45
A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában egy félidőt emberhátrányban játszottunk, de Király Botond 91. percben szerzett góljával így is nyerni tudtunk.

Jól kezdtük a mérkőzést, a 2. percben Balajti éles szögből leadott lövését Molnár ütötte szögletre. Az 5. percben Balajti mintegy 40 méterről ívelt kapura, Molnár a léc fölé paskolta a labdát. A 18. percben egy szép támadást követően Hajdú lőtt éles szögből, de a kapus védett.

A 24. percben Király ugyan betalált közelről, de az asszisztens lest jelzet, így a gólt nem adta meg a játékvezető.  A 35. percben Gréczi 14 méterről, jó helyzetből lőhetett, de rosszul találta el a labdát, ami így méterekkel fölé szállt.

A 44. percben tíz emberre fogyatkoztunk, a játékvezető ugyanis kiállította a Gréczivel szemben szabálytalankodó Lakatost. Egy perccel előtte Hajdút rúgták fejbe, amiért azonban még szabadrúgást sem kaptunk.

A második félidőt emberhátrányban is támadó felfogásban kezdtük. Királynak volt két jó lökete is, de Molnár minkétszer bravúrral védett.  A 73. percben Király két szép csellel tisztára játszotta magát, majd 14 méterről, kissé éles szögből pár centivel a jobb sarok mellé gurított.

A 79. percben Balajti közeli lövésénél Molnár jól zárta a szöget és elakadt benne a labda. Támadónk a 86. percben 16 méterről próbálkozott, de a vendégek kapusa ezúttal is védett. A 91. percben aztán jött a csattanó: egy szép támadás végén Király 12 méterről helyezett a bal sarokba és ezzel megnyertük a meccset.

Vasas – Duna Aszfalt TVSE 1-0 (Király 91.)