A Vasas FC II győzelemmel kezdte a felkészülést

2022-07-13 20:30
Vernes Richárd és Kovács Kristóf találataival 2-1-re nyertünk a III. Kerületi TVE ellen.

III. Kerületi TVE - Vasas FC II 1-2 (1-1)
felkészülési mérkőzés
2022. július 13., szerda 10:00
Telki, Globall Hotel
zárt kapuk

gólszerzők:Köböl (38.), ill. Vernes (33.), Kovács K. (90.)

Vasas FC II: Horváth (Bánfalvi G., 46.) - Forrai (Gurics, 46.), Puskás (Bebők, 46.), Enyedi (Nemes, 46.), Kovács D. (Huszár, 46.) - Riesz (Nagy 46.), Szatmári (Petres, 60.), Greksa (Wend, 46.) – Józsa (Farkas G., 46.), Birtalan (Páll, 60.), Vernes (Kovács K., 60.)
vezetőedző: Harmati Tamás

A Vasas FC II kicsivel több, mint egy hete kezdte meg a nyári felkészülést. A keret kialakítása folyamatos, de a múlt keddi nyitó edzésen a kölcsönből visszatért játékosok mellett részt vettek a Vasas Kubala Akadémia tehetséges fiataljai, illetve utánpótlásunkból azok az akadémisták, akik a tavalyi U19-es korosztályból kiöregedtek.

A Harmati Tamás által irányított együttes a mai napon lejátszotta első edzőmérkőzését Telkiben, ellenfelünk az előző NB II-es idény küzdelmeitől búcsúzó III. Kerületi TVE volt. Csapatunk a Horváth - Forrai, Puskás, Enyedi, Kovács D. - Riesz, Szatmári, Greksa - Józsa, Birtalan, Vernes kezdővel állt fel, míg Bánfalvi G., Gurics, Bebők, Nemes, Huszár, Nagy, Petres, Wend, Farkas G., Páll és Kovács K. a cserepadon vártak bevetésre.

A Vasas FC II - a tavaly még Győrben kölcsönben szereplő - Vernes Richárd találatával már az első félidőben megszerezte a vezetést, ám percekkel később a korábban angyalföldi színekben futballozó Köböl Krisztián góljával egalizáltak a hazaiak. A második félidőben egészen az összecsapás utolsó percéig kellett várni egy újabb találatra, ekkor fiatal akadémistánk, Kovács Kristóf talált be a III. Ker. TVE kapujába, beállítva ezzel 2-1-es győzelmünket.

Harmati Tamás vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Úgy gondolom, hogy egy nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, hiszen a játékosok végig törekedtek arra, hogy végrehajtsák azt, amit gyakoroltunk az edzéseken. Nagyon tetszett, hogy próbáltunk egységesek maradni és csapatként játszani. Örülök, hogy a srácok kezdenek rátérni arra az útra, ami jó irányba viszi őket. Helyén kell kezelni a mai eredményt, hiszen még a felkészülés legelején járunk, míg ellenfelünk ma még egy másik meccset is játszik. Holnaptól folytatjuk a megkezdett munkát, fokozatosan haladunk előre, ami a mai teljesítménnyel együttvéve, biztató a jövőre nézve.

A Vasas FC II következő felkészülési mérkőzésére hétvégén kerül sor, szombaton 10 órától a Szolnok együttese érkezik a Fáy utcába.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!