Szurkolói információk a BVSC elleni mérkőzésre

2021-06-21 15:33
Védettségi igazolvány használata, beléptetés, megközelítés, parkolás, stadionbüfé, közvetítés – minden részlet egy helyen.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy bár a hatályban lévő kormányrendeleteknek megfelelően a sportrendezvények nézők előtt kerülnek megrendezésre, azonban a helyszíni szurkoláshoz – több kitétel mellett – fontos feltétel a védettségi igazolvány megléte. A korábban már megszokott szurkolói tájékoztatást a BVSC-Zugló elleni felkészülési mérkőzés előtt is friss és hasznos információkkal egészítettük ki, ezért kérjük, hogy indulás – majd a stadionba való belépés – előtt minden szurkoló alaposan tanulmányozza azt.

Csapatunk idei első felkészülési mérkőzésén - 2021. június 26-án, szombaton 10 órától - a BVSC-Zugló otthonában fog pályára lépni.

- VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy bár a hatályban lévőkormányrendeleteknek megfelelően a sportrendezvények nézők előtt kerülnek megrendezésre, azonban a helyszíni szurkoláshoz – több kitétel mellett – fontos feltétel a védettségi igazolvány megléte (a plasztik kártya formátumú védettségi igazolvány és személyi igazolvány együttes felmutatása vagy a mobil applikáción látható védettségi igazolás helyszínen történő bemutatása). A hatályban lévő szabályozás szerint koronavírus ellen védett személy az, aki azt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja. A védelmi intézkedések feloldása a sportrendezvények tekintetében védettségi igazolványhoz kötött. Sportrendezvényen nézőként érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek vehetnek részt. 18 éven aluli szurkolóink felnőtt felügyelete nélkül kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal léphetnek be a stadionba!
Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a stadionba való belépést megelőzően a biztonsági szolgálat szakemberei ellenőrizni fogják az érvényes védettségi igazolvány és a személyazonosításra szolgáló arcképes igazolvány együttes meglétét! Ezek hiányában a biztonsági szolgálat a belépést köteles megtagadni. Ez alól kivételt képezhet a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló. Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a védettségi igazolványt nem helyettesíti az oltás beadásakor kapott írásos dokumentum, így a stadionba való belépéskor azt a biztonsági szolgálat nem fogja elfogadni!
A 2021. február 12-én megjelent Magyar Közlönyben foglalt 60/2021. számú kormányrendelet 1. pontjának 2.§/2. pontja alapján a koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas a fenti rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), illetve applikáció.
Az applikáció letöltéséhez és a regisztrációhoz szükséges útmutató az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér felületén megtalálható. Kérjük szurkolóinkat, hogy amennyiben még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, úgy a fenti oldalon aktivizálják az applikációt!

Határon túli szurkolóink beléptetésére vonatkozó szabályok:

A  járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) kormányrendelet 1.  § (3)  bekezdés e)  pontja szerinti, a  védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött országok a következők: Albán Köztársaság, Bahreini Királyság, Ciprusi Köztársaság, Cseh Köztársaság, Észak-macedón Köztársaság, Georgia, Horvát Köztársaság, Marokkói Királyság, Moldovai Köztársaság, Mongólia, Montenegrói Köztársaság, Szerb Köztársaság, Szlovák Köztársaság, Szlovén Köztársaság, Török Köztársaság, Ukrajna.

Tájékoztatjuk határon túli szurkolóinkat, hogy a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet 2/A. §-ban foglaltakon túl koronavírus ellen védett személy az, aki 
a) olyan állam által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely állam által kiállított védettségi igazolást Magyarország elismeri és ennek tényét a külpolitikáért felelős miniszter a határrendészetért felelős miniszterrel egyetértésében kiadott rendeletében megállapította, és
b) koronavírus elleni védettségét az a) pont szerinti állam által a részére kiállított koronavírus elleni védettségi igazolás bemutatásával igazolja.
Határon túli szurkolóink esetében is érvényes a kormányrendelet azon pontja, miszerint a stadionba való belépéskor a koronavírus elleni védettség igazolása során a személyazonosításra alkalmas igazolványa vagy az útiokmánya bemutatására külön is felhívható.

- MASZKHASZNÁLAT

Sportrendezvényeken a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek, azonban a rendelkezés ellenére mindenkinek javasoljuk, hogy továbbra is viseljen maszkot a BVSC-Zugló elleni mérkőzésen is.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Szőnyi úti stadion: 1142 Budapest, Teleki Blanka u. 6.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Szurkolóink a Teleki Blanka utcai bejárat felől tudnak belépni a stadionba. Gépkocsival érkező drukkereink számára a stadion parkolóját és a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- BELÉPÉS ÉS KAPUNYITÁS

A BVSC-Zugló elleni találkozóra ingyenes lesz a belépés, a kapuk mérkőzés előtt egy órával nyitnak.

 

- BÜFÉ

A stadionban a mérkőzés alatt kitelepült büfé fog üzemelni.

- KÖZVETÍTÉS

A BVSC-Zugló elleni találkozóról klubunk hivatalos honlapján online, részletes szöveges közvetítéssel jelentkezünk. Az online közvetítést ide kattintva érhetik el:

BVSC-ZUGLÓ – VASAS FC

A kormányrendelet szerint a védelmi intézkedések betartásáról és az ahhoz szükséges feltételek biztosításáról a sportrendezvény szervezője, illetve a sportrendezvény helyszínének üzemeltetője köteles gondoskodni. Azt a személyt, aki a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja felszólítására sem tartja meg a védelmi intézkedéseket, a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja köteles a látogatásból kizárni. A fentiek szerinti kötelezettségek betartását a rendőrség ellenőrzi. A védettségi igazolvány közokirat, a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználására vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak