Szurkolói ankétot tartottunk - beszámoló

2019-10-22 20:55
A Vasas Szurkolói Klub szervezésében került sor az idei második szurkolói ankétunkra az Illovszky-stadionban, amelyen Domonyai László klubigazgató, Szanyó Károly vezetőedző, valamint Torghelle Sándor, a csapatunk játékosa vett részt.

Domonyai László, klubigazgató bevezetőjével kezdődött az ankét, melyben megvilágította a klub gazdasági működtetését.

- Amikor önmagát pozicionálja egy klub, és célokat tűz ki, a legfontosabb, hogy egy stabil működést tudjon megvalósítani. Ha bevételi oldalt nézzük, akkor a legfontosabb bevétel a közvetítési jogdíjakból befolyó összeg, ez hozzávetőlegesen 200 millió forintot jelent egy NB II-es klubnál helyezéstől függően. A mérkőzésnapi bevétel is rendkívül fontos. Nálunk kétezren járnak mérkőzésre, ami szép szám, kiemelkedő a másodosztályban, de így sem éri el a bevétel az adott mérkőzés rendezési költségét. A következő a játékos eladásokból származó bevétel. Hosszú távon ez egy fontos bevételi forrás, de nem úgy, hogy kiárusítjuk a játékosokat. A negyedik a szponzoráció, illetve a tulajdonosi tőke. Jámbor János személyében olyan tulajdonosunk van, aki nem csak a pénzét, de a szívét, lelkét beleteszi ebbe a klubba. Minimum egymillió euró tulajdonosi pénz szükséges a működéshez egy szezonban. Ezt egyszemélyben Jámbor János biztosítja, annak érdekében, hogy a Vasas minél sikeresebb legyen – mondta klubigazgatónk.

Domonyai László beszélt a keretről is.

- A keretünk a legerősebbek közé tartozik az NB II-ben, amely alkalmas a célok elérésére. Büszkék vagyunk rá, hogy két tehetséges utánpótlás válogatottat, Tóth Bencét és Hinora Kristófot szerződtetni tudtuk, ráadásul jelentős átigazolási díjért.

Klubigazgatónk szerint az a cél, hogy minél inkább a saját nevelésű játékosokra támaszkodjunk. A Vasas Kubala Akadémián, amely Nagy Miklós tulajdonos érkezése óta hatalmas fejlődésen ment keresztül, kiváló szakmai munka folyik. Ugyanakkor az akadémia infrastruktúrája el van maradva a hazai átlagtól, nagyon fontos lenne, hogy a fiatalok megfelelő pályákon tudjanak dolgozni. Az épülő Vasas-város kapcsán számunkra létfontosságú, hogy a területen két füves pálya épüljön, mert jelenleg ilyen nem áll a fiatalok rendelkezésére. Enélkül sajnos nem tudjuk megvalósítani azt a célt, hogy folyamatosan kerüljenek fel a tehetségek a felnőtt csapathoz. A Vasas sikeres szerepléséhez ugyanakkor ez elengedhetetlen.

Domonyai László kérdésre válaszolva elmondta: A téli szünetben nyilvánosan értékeljük majd a játékosokat, mivel akikkel nem leszünk elégedettek, azoktól megválunk. 2-3 hete közel voltunk Bogdám Ádám leigazolásához, de kapott egy ajánlatot Svédországból. Egyszer majd szeretne visszatérni, de ez ebben a félévben már biztosan nem valósul meg.

Szanyó Károly ezúttal is hangsúlyozta, hogy bajnoki címet szeretnénk nyerni az NB II-ben. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy a bajnoki rajt nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de mint elmondta, nem keres kifogásokat.

Vezetőedzőnk több kérdést kapott Torghelle Sándorral kapcsolatban.

- Sanyival hosszú távon számolok az idei szezonban, ezért a fokozatosság elvét követem. Nem szeretnénk ugyanis abba a hibába esni, hogy esetleg túlterheljük, megsérül és hónapokra kidől. Sanyi mentális energiát hozott az öltözőbe, az ő hozzáállása átragad a többiekre is, egyértelműen előre viszi a csapatot edzéseken és a mérkőzéseken is.

Szanyó Károly szurkolói kérdésre válaszolva elmondta: Tökéletes a kapcsolat közte és a játékosok között, de nem súrlódásmentes, ami szerinte teljesen normális egy öltözőben. Vezetőedzőnk hozzátette: szeretné, ha a kapott gólok számát minimalizálni tudnánk, részben ezért is változtattunk a felálláson. Kőkeményen dolgozunk azért, hogy a helyezkedési hibákat kijavítsuk, és hétről-hétre örömet szerezzünk szurkolóinknak - jelentette ki a szakember.

Torghelle Sándor elmondta, hogy nehéz nyár van mögötte, hiszen nem volt csapata, ezért egyénileg kellett készülnie.

- Mindenképp be akartam bizonyítani, hogy még lehet rám számítani. Amikor tárgyaltam a Vasas vezetőivel, egyértelmű volt számomra, hogy maximálisan tudok azonosulni a csapat céljaival. Fizikálisan volt lemaradásom, ami ugyan még most is megvan, de jóval kisebb mértékben. Szeretnék élni azzal a lelehetőséggel, amit a szakmai stábtól kapok, ha tíz perc alatt kell bizonyítanom, akkor tíz perc alatt fogom megtenni, ha harminc percet kapok, akkor abból az időből próbálom meg kihozni a maximumot. Szeretném megköszönni a Vasas-szurkolóknak azt a fantasztikus fogadtatást, amiben részesítettek, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy szeretettel fogadnak majd.

Itt megtekinthető a teljes ankét. 

Az ankéton készült fotók ide kattintva érhetőek el.