Szivacski: Hazai hangulatot várok szurkolóinktól

2017-03-11 11:39
A Mezőkövesd elleni mérkőzésünk egyik legjobbja volt fiatal jobboldali futónk, Szivacski Donát. Játékosunkat kérdeztük az MTK elleni mérkőzésünkkel kapcsolatos várakozásairól.

Ismét fontos mérkőzésünk következik az MTK ellen. Mit vársz a találkozótól?

- A három pontot mindenképpen be szeretnénk gyűjteni, amivel természetesen az élmezőnyben maradhatunk. Az MTK ellen összeszedetten kell pályára lépnünk és ki kell használnunk a gyorsaságunkat, mivel az MTK is a játékosabb futballt képviseli. A pontrúgásainkat pedig jól kell hasznosítanunk.

Mire számítasz az MTK-tól?

- Az egyszerű, rövid passzos, kis területű játékra helyezik a hangsúlyt. Jól ismerjük ezt a stílust, így bizakodó vagyok a tekintetben, hogy meg tudjuk akadályozni a folyamatos játékukat. Egyik fegyverünk lehet a hatékony szélsőjáték, amikor is előretörések utáni beadásokból próbálunk eredményesek lenni. Ám az ellenfél passzainak megakadályozása is fontos elem kell, hogy legyen a remélt sikerünkben. Optimistán tekintek a mérkőzésre.

Budapesti rangadó lévén milyen hangulatra számítasz?

- Bízom abban, ahogy eddig is, úgy most is sok száz szurkolónk kísér el minket a Hidegkuti stadionba és hazai hangulatot teremtenek nekünk. Ez a korábbiakban is segítségünkre volt, és hiszem, hogy most sem lesz másképpen.