Silye Erik a Vasasban folytatja!

2020-07-09 18:15
Klubunk az élvonalból igazolt védőt.

Silye Erik - amellett, hogy tehetséges fiatalként beleillik a Vasas FC koncepciójába - jelentős NB I-es rutinnal rendelkezik. A 183 centiméteres védő pályafutása Békéscsabán kezdődött, majd a Ferencváros együttesénél, Soroksáron és Mezőkövesden folytatódott. Eddigi labdarúgó-karrierje során összesen 41 alkalommal lépett pályára élvonalbeli mérkőzésen, 57-szer NB II-es találkozón, illetve 10 alkalommal a Magyar Kupában is szerepelt.

A Nemzeti Sport idén is elkészítette a 2019/2020-as első osztályú bajnokság összesített játékosrangsorát, melyet a hagyományoknak megfelelően a rangos sportújság szakemberei által adott osztályzatok alapján állítottak föl. A bal oldali védők kategóriájában Silye Erik előkelő helyen végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott föl.

A 24 éves balhátvéd a tavalyi szezonban a Magyar Kupában ezüstérmes és az élvonalban negyedik helyezett Mezőkövesd Zsóry FC együttesénél szerepelt kölcsönben. A labdarúgót a Ferencvárosi Torna Clubhoz még egy évig kötötte volna a megállapodása, de klubunk a zöld-fehérekkel megegyezett a játékos játékjogának végleges megszerzéséről.

Silye Erikkel a Vasas FC 3 éves, 2023. 06.30-ig tartó szerződést kötött.

Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója:
- A bal oldali szélső védő posztján feltétlen erősítésre szorultunk, amit reményeink szerint Silye Erikkel hosszú távon és színvonalasan tudunk megoldani. Silye már jelenleg is az egyik legjobb magyar játékos ezen az “országos hiányposzton” és fiatal korából adódóan komoly potenciál rejlik benne. Az előttünk álló szezonban segítségünkre lehet a feljutás kiharcolásában, majd a jövőben remélhetőleg az élvonalban is.

Silye Erik, a Vasas FC frissen igazolt labdarúgója:
- Már a téli átigazolási időszak óta pozitív érzések kavarognak bennem, hiszen ami akkor még sajnos nem sikerült, annak most végre pontot tudtunk tenni a végére. Várom a bajnokság kezdetét és azt is, hogy megismerjem a csapattársaimat, hiszen rendszeresen követtem a klubnál zajló eseményeket. Szurkoltam a Vasasnak, hogy minél jobban szerepeljen a klub, de ami tavasszal nem valósulhatott meg, az az előttünk álló szezonban továbbra is cél: bajnok legyen a Vasas! Az elmúlt fél év során tapasztalt pozitív folyamatok és a vezetőség által felvázolt koncepció volt a döntő szempont számomra, illetve szimpatikus az Angyalföldön látható modern futball is. A Vasas - annak ellenére, hogy jelenleg másodosztályban szerepel - egy NBI-es színvonalú klub, a csapat pedig bajnokként szeretne visszajutni az élvonalba, aminek szeretnék én is a részese lenni.