Saglik: Könyörtelenül ki kell használnunk a helyzeteket!

2017-01-03 12:32
Támadónk, Mahir Saglik értékelte az őszi szezont és előretekintett a tavaszi idényre is.

Milyennek ítéled meg az őszi szezonunkat?

- Egyértelműen azt mondhatom, hogy összességében mindenképpen pozitívnak értékelem az eddig lejátszott 19 mérkőzésünket. Úgy vélem, nem túlzok, ha azt mondom: várakozáson felül teljesítettünk, és a mostani helyezésünket szezon elején még kevesen hitték volna. Igaz, csak később csatlakoztam a csapathoz, így volt némi lemaradásom, főleg erőnlétileg, de úgy érzem, hogy viszonylag gyorsan sikerült behoznom. Megkönnyítette a dolgomat, hogy azonosulni tudok a csapattal, a klub filozófiájával és csapatként örömet lelünk a játékban.

Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzésed?

- Több meccset is lehetne említeni, de az MTK elleni 3–2-es hazai győzelmet mondanám. Két gólt szereztem, hátrányból sikerült visszahozni a meccset. Ez volt az első mérkőzés, ahol igazán azt éreztem, hogy megérkeztem és betagozódtam a csapatba. Persze csatárként mindegyik meccs szép emlék, amelyen gólt szereztem és nyertünk.

Miben kell szerinted a csapatnak a tavaszi szezonra fejlődnie?

- Mindig lehet valamin javítani. Még a karrierje vége felé közeledő játékos is tud jobbítani magán. Fiatal csapatunk van, amelyik nagyon jó úton halad, ehhez az edzőnk és a stábja is igen sokat hozzátesz. Konkrétan válaszolva: több helyzetet kellene könyörtelenül kihasználnunk, a kapu előtt kevesebbet hibáznunk. Nagyobb koncentráció kell. Nálam ez különösen fontos a kiállításom után, amelyből levontam a tanulságokat.

Mit vársz a tavaszi szezontól? Mi kell ahhoz, hogy sikeresen vívjuk meg a tavaszi 14 találkozót?

- A tavaszi szezon szokatlanul későn kezdődik, mivel én eddig a rövidebb német téli szünetekhez voltam szokva. Azonban az nem gond, hisz lesz időnk egy jó felkészülésre, a két edzőtábor és a sok edzőmeccs csak segíthet nekünk. Egy lapáttal rá kell tenni az eddigiekre, hogy az előbb említett fejlődési utat megjárhassuk. Mindenesetre nagyon várom a kezdést, és bízom abban, hogy a szurkolók örömére is sikerül további kellemes meglepetéseket okoznunk.