Saglik: Hittünk magunkban, ezért nyertünk

2017-04-18 07:21
Mahir Saglik győztes gólt szerzett a Ferencváros elleni 2–1-re megnyert bajnoki mérkőzésen. Játékosunk értékelte a rangadót, valamint beszélt a hosszabb gólszünetének megszakadásáról is.

A Haladás elleni, 3-2-re elvesztett bajnokink után sikerült ismét gólt szerezned, méghozzá győztes gólt. Mennyire felszabadító érzés ez egy csatár számára?
- Rendkívül boldog vagyok, mert nagyon sok dolog jött most ezzel össze. Győztes gól, három pont, mindez idegenben, a Ferencváros elleni rangadón. Nagyon fontos győzelem a közvetlen rivális ellen. Többet nem is kívánhattam volna. Természetesen felszabadító érzés, mert tudtam, hogy adós vagyok a gólokkal. Most törlesztettem egy kicsit.

Hatpontos mérkőzésen diadalmaskodtunk a bajnoki dobogóért folytatott harcban. Mennyire volt mentális téren fontos a győzelem a csapat számára?
- Mivel a közvetlen riválisról volt szó, így az 5 pontra duzzadt előnnyel sikerült némi levegővételhez jutnunk. Mindkét csapat nagy nyomás alatt állt. A három pontra mindkét együttesnek szüksége lett volna, de főleg a második félidei játékunkról elmondható, hogy magabiztosan oldottuk meg feladatunkat, mindezt pedig idegenben. A bajnokságnak azonban nincs vége, továbbra is összpontosítanunk kell a következő mérkőzésekre.

Sajnos ismételten az első félidő utolsó pillanataiban kaptunk gólt. Ennyi alkalom után mi az, ami segített abban, hogy koncentrált játékkal ezt a mérkőzést megfordítsátok?
- Az első félidőben nem tudtunk úgy belelendülni a játékba, ahogy szerettünk volna. Talán ennek is volt a folyománya, hogy a Ferencváros vezetést szerzett. Azonban a csapat lelkierejét mutatja, hogy amíg más csapatok valószínűleg a padlón lettek volna egy ilyen gól után, mi hittünk magunkban és megtettünk mindent a mérkőzés megfordításáért.

Ez a morális tartás adta az alapot, hogy másfél percen belül megfordítsuk az eredményt?
- Igen, a csapategység is elképesztő, de meg kell említenem az edzőnket is. Higgadtan lelket öntött belénk a félidőben és magabiztosan épített fel minket. Azt mondta, hogy higgyünk magunkban, fordítottunk már meg mérkőzést, fontos meccseket is. Most is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre. Hittünk magunkban és megérdemelten nyertünk.