Benes térdének oldalszalagja részlegesen elszakadt, de műteni nem kell

2017-07-22 17:26
A szombati diagnózis alapján sajnos Vít Benes térdének oldalszalagja részlegesen elszakadt, de műteni nem kell. Míg Jan Simuneknek csupán szalaghúzódása van.

Mint ismert, a szerdai III. kerületi TVE elleni 2-1-re megnyert edzőmérkőzésünkön mindkét cseh védőnk megsérült, Benest és Simuneket is le kellett cserélni az első félidőben. 
A játékosok pénteken vettek részt MRI vizsgálaton. Csapatorvosunk, Lejkó Dezső szombat délután az MRI felvételek alapján megállapította, hogy Vít Benes részleges oldalszalag szakadást szenvedett, így ő rá mintegy 3 hónapos kihagyás vár. Lejkó Dezső elmondta, hogy Benes szalagját műteni nem kell. Nagyjából öthetes rögzítőkötés  után következik a rehabilitáció. 

Jan Simunek szerencsésebben járt, nála csak szalaghúzódást diagnosztizáltak.  

Jó hír, hogy a június 20-án térdporc tisztítási műtéten átesett Berecz Zsombor szombaton ismét együtt edzett a csapattal. Ő július 9-én már a Dorog elleni felkészülési mérkőzés második félidejében pályára lépett, de utána még orvosi javallatra pihennie kellett. Király Botond továbbra is hasfal húzódása miatt pihen.