Ristevski: Harcban lehetünk az első helyekért

2017-07-13 14:53
Hétvégén kezdetét veszi az OTP Bank Liga 2017/18-as kiírása. Első mérkőzésünket a Diósgyőr ellen vívjuk az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, vasárnap 17 órától. Macedón válogatott belső védőnket, Kire Ristevskit kérdeztük a várakozásairól, az ellenfélről és az új védőtársairól.

Vasárnap elkezdődik a bajnokság. Gondolom, vártad már.

– Természetesen, jó lesz újra a bajnokikon a pályán lenni, még ha szünetünk rövidre sikerült is. Szeretnénk azt a stílust és támadójátékot tovább vinni, ami az előző szezonban ránk jellemző volt, azonban egy picit még visszakanyarodnék az elmúlt két hétre. A két EL-selejtezős mérkőzésen láthattuk, hogy a védelemben jobban kell játszanunk ebben a szezonban, mert sok gólt kaptunk. Meg kell mutatnunk, hogy továbbra is jó csapat vagyunk és harcban lehetünk az első helyekért a tabellán. Bízom benne, hogy ezt el is érjük.

Ahogy említetted, rövid volt a szünet, és a bajnokira történő felkészülés is.

– Valóban, de azért mindettől függetlenül hasznos volt. Próbáltunk néhány újabb taktikai elemet begyakorolni, amit hasznosíthatunk a bajnokság során. Valamint tudatosult bennünk, hogy a végsőkig kell menni, ha szeretnénk valami kézzelfoghatót összehozni a bajnokság végére. Ehhez pedig jók voltak az erősebb ellenfelek az első edzőmérkőzéseken.

Első ellenfelünk a Diósgyőr lesz, akik ellen szoros mérkőzést vívtunk legutóbb. Mit vársz most tőlük?

– A Diósgyőr összeszedett csapat, azt várom tőlük, hogy a középpályán megpróbálnak nyomást helyezni ránk és küzdeni fognak a pálya minden részén. Az előző mérkőzésen látható volt, hogy a motivációval és a küzdeni akarással nincsen bajuk. Ez nem hiszem, hogy változott volna. Ők is szeretnének egy jó rajtot a szezonba, szóval nem lesz unalmas meccs.

Kapust és új védőket igazoltunk. Sikerült már jobban összeismerkedni velük?

– Igen, az edzőmérkőzéseken játszottunk már együtt. Remélem, hogy mindenkire számíthatunk majd. Mindegyikük, aki jött, segítségünkre lehet, hisz sok tapasztalattal rendelkeznek, amivel előrébb juthatunk. Mentalitásuk is rendben van, könnyen beilleszkednek a csapatba és a rendszerbe is. Várom a további közös munkát velük, izgalmas szezonunk lesz.