Rétyi Róberttel profi szerződést kötöttünk

2018-12-05 11:00
Rétyi Róbert hároméves profi szerződés írt alá klubunkkal.

A mindössze 17 éves szélső a Cegléd elleni bajnokin góllal debütált csapatunkban, tagja volt a ZTE elleni győztes együttesünknek is.

Domonyai László, klubigazgató szerint olyan fiatal labdarúgót szerződtetettünk, aki megtestesíti a jövőbeni Vasas-játékos prototípusát. 
- Rétyi Robi profi szerződése a Vasas Kubala Akadémia újabb nagy sikere. Ezen az őszön kötöttünk szerződést két olyan Kubala Akadémiából kikerült fiatallal, Kovács Milánnal és Szilágyi Zoltánnal, akik azóta már rendszeresen játszanak a Vasas első csapatában. Hozzájuk csatlakozott most egy újabb tehetség, Rétyi Róbert személyében. Köszönet érte Nagy Miklósnak és minden akadémiai dolgozónak, aki a múltban hozzátett ahhoz, hogy Robi idáig juthasson. Rétyi Róbert olyan tehetség, aki tökéletesen beleillik a Vasas filozófiájába és azonosul azzal. Gyors, technikás és bátor játékos, aki ha kell átmegy a betonfalon is. Prototípusa annak a Vasas-játékosnak, akit a kiválasztáskor is keresünk, karakterével, győzni akarásával jelképezi a jövő Vasas labdarúgóit.

Rétyi Róbert 2010-ben, 8 évvel ezelőtt kezdett el futballozni, majd a 2015/16-os szezonban érkezett Angyalföldre. A Vasas Kubala Akadémia korosztályos válogatottja az első perctől kezdve minden évben meghatározó játékosnak számított, ősszel - az U19-es keret tagjaként is - dobogós helyen zárta a szezont csapatával, ahol ráadásul a házi góllövőlista előkelő második helyét foglalja el. A 17 esztendős szélső támadó eddigi 201 utánpótlás-mérkőzésén összesen 168 alkalommal szerepelt kezdő játékosként a keretben, 83 meccsen talált be az ellenfelek kapujába.