Remili: Szeretnénk revánsot venni a Diósgyőrön

2017-10-14 09:44
Remili Mohamedet, csapatkapitányunkat kérdeztük a DVTK elleni kéthetesre nyúlt felkészülésről, ellenfelünkről és a mérkőzésről.

Milyenre sikeredett a kéthetes felkészülés?

- Mivel pozitívan zártuk a szünet előtti heteket, így kellemes hangulatban teltek az edzések. Komoly munkát végeztünk ebben az időszakban is, így nyugodt lelkiismerettel és bizakodva indulunk Debrecenbe, a találkozó helyszínére.

Milyen mérkőzésre számítasz a Diósgyőr ellen?

- Várhatóan egy nehéz összecsapás vár ránk szombaton. A diósgyőriek ugyan korábbi négy mérkőzésükön nem szereztek pontot, ám legutóbbi két egymás elleni találkozónkat megnyerték. Ezekért mindenképpen szeretnénk revánsot venni egy győzelemmel. Tudjuk, hogy leendő ellenfelünk támadó szellemű, agresszívan letámadó stílusban játszik majd. Komoly erőnléti állapottal és fizikai adottságokkal rendelkeznek a DVTK futballistái, és ismerjük, hogy Bódog Tamás mennyire képes lélektanilag felpaprikázni játékosait. De alaposan felkészültünk belőlük, bizakodva várjuk a mérkőzést,

Csalóka a DVTK elmúlt négy bajnoki veresége, mert nem az történt, hogy ellenfeleik egyértelműen föléjük kerekedtek volna, hanem sokat támadtak, és gólhelyzetek sorát alakították ki, ám a szerencse elpártolt tőlük.  

- Valóban a négy találkozón elért nulla pontjuk ellenére, a mutatott játékuk józanságra int bennünket. A sorsukat megpecsételő találatok zömét az utolsó pillanatokban kapták. A csapatukat nem pofozták le a pályáról, hanem mindvégig megőrizték tartásukat. Most látszólag nincsenek jó formában, olyan állapotban vannak, amikor szinte semmi sem sikerül. Nekünk ezt a lélektani helyzetet meg kell tudni lovagolni. Mi pontosan ismerjük ezt az állapotot, amikor egy csapat gödörben van, mert éppen a bajnokság elején, amikor ellenük játszottunk, mi is ebben a stádiumban voltunk. Csúszni-mászni kell a sikerért és minden labdáért meg kell küzdenünk, és akkor ott folytathatjuk, ahol a Honvéd ellen abbahagytuk.

Két héttel ezelőtt pályafutásod talán egyik legjobb mérkőzését játszottad.  Lélektanilag miképpen tudtad ezt az élményt feldolgozni és mit lehet ebből átmenteni akár már a DVTK elleni találkozóra?

- Nagyon feldobott, és minden egyes edzésre plusz motivációt jelentett a kispestiek elleni triplám és jó játékom. Bízom abban, hogy ez az élmény a borsodiak elleni játékomat is jelentős mértékben megdobja. Ha nem is lövök annyi gólt, mint Kispesten, de remélem játékommal, jelenlétemmel, gólpasszaimmal győzelemre tudom segíteni a csapatot Debrecenben is. Természetesen azonban szeretnék én is betalálni szombaton délután a DVTK hálójába.