Remili: Óriási motiváció számunkra a kupagyőzelem

2017-05-18 13:28
Remili Mohamed a Mezőkövesd elleni kupaelődöntő visszavágóján ugyan nem lőtt gólt, de egy frappáns gólpasszt és egy sistergős felső kapufát jegyzett, mindkettőt szabadrúgásból.

A vártnál könnyebb győzelem után milyen érzések vannak benned?

- Amiről a múlt év júliusa óta álmodoztunk, amiről sokat beszéltünk a mögöttünk hagyott szezon során, amiről vezetőedzőnk is gyakran nyilatkozott, az most valósággá vált, mert hála Istennek bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe. Nagyon nagy boldogság van mindenkiben, játékosokban, edzőkben, a stábtagokban és biztos vagyok abban, hogy lelkes szurkolóinkban is. Ez hatalmas dolog a Vasas számára és személy szerint nekem is, hiszen még sosem volt részem kupadöntőt játszani pályafutásom során.

Gondolom ennél nehezebb mérkőzésre számítottál.

- Mi úgy érkeztünk Mezőkövesdre, hogy ellenfelünk biztosan mindent el fog követni, hogy megnehezítse a dolgunkat. A találkozó kezdete előtt már tudtuk, hogy nem a legjobb összetételű csapatukkal állnak majd ki. Ez olykor jól is elsülhet, mert a kevesebb lehetőséget kapók ilyenkor bizonyítani akarnak és felszántják a pályát. Ebből a szempontból szoros mérkőzésre számítottam. Szerencsére esetünkben ez nem így történt, amiben természetesen döntő szerepe volt a korai gólunknak. Ez nagy nyugalmat adott nekünk és onnantól kezdve azt mondhatom, iskolajátékot mutattunk be. Még úgyis, hogy az utolsó félórában már tartalékoltuk energiáinkat a hétvégi, szintén rendkívül fontos Gyirmót elleni bajnokira. De még ebben az időszakban is sikerült három gólt szereznünk, sőt még egy kevés szerencsével akár többet is lőhettünk volna. Elég, ha csak a felső keresztlécen csattant szabadrúgásomra gondolok.

Milyen esélyeink lehetnek a döntőben a Groupama Arénában az FTC-vel szemben?

- Ha abból indulunk ki, hogy az utóbbi két meccsen nyerni tudtunk ott, az nekünk jó előjel, mert meglehetősen komfortosan mozogtunk a két találkozón. Ezt a két meccset azonban el kell felejtenünk, mert a kupadöntő egy más hangulatú és nagyobb téttel bíró összecsapás lesz. Nagyon bízom abban, hogy a Groupamában több ezer Vasas-szurkoló lesz és olyanok is eljönnek, akik egyébként nem rendszeres mérkőzés látogatók. Remélem, hogy összességében több mint 10 ezren lesznek a lelátón, és igazi meccshangulat alakul ki, mert akkor mi is jobban fel tudjuk magunkat hergelni és lelkesebben tudunk játszani. Nekünk óriási motiváció az, hogy a múlt évi bajnokságban honnan indultunk, és most hol tartunk. Számunkra óriási dolog lenne, ha megnyernénk a kupát. Ezért mindent megteszünk majd.

Ha már említetted a gyirmóti meccset, mit vársz a találkozótól?

- Mivel van még esélyünk a harmadik hely megszerzésére, ezért mindenképpen száz százalékot nyújtva, koncentráltan kell játszanunk szombaton. Nem lesz könnyű, de hiszek magunkban. Úgy vélem, eléggé bő a keretünk, így Oenning mester tudja forgatni a csapatot. Ez látszott a Kövesd elleni kupameccsen is, hogy néhányan pihentek, illetve a második félidőben a lecserélt játékosoknak így több idejük maradt a regenerálódásra. Ezért úgy gondolom szombaton fáradtság nem lesz érezhető a játékunkon. Ugye a Fradi a Videotonnal játszik a hétvégén, és ha az döntetlennel végződik a mérkőzés, vagy ha nyernek a fehérváriak, és mi győzünk Gyirmóton, akkor megelőzhetjük a Ferencvárost. Tehát számunkra éppolyan erős motivációt jelent a szombati győzelem, mint a kupadöntő sikere.