Remili: Mindenki átérzi, létfontosságú a győzelem

2018-03-01 14:27
Remili Mohamed honlapunknak beszélt a Videoton elleni meccs tanulságairól és a szombati találkozó fontosságáról, amelyen szerinte csak a győzelem lehet a cél.

Egy gondolat erejéig visszatekintve, milyen visszhangja volt az öltözőnkben a Videoton elleni meccsnek?

- Természetesen nem voltunk boldogok a meccs után, de pár napot aludva rá, lehiggadva azt mondom: erre a teljesítményre lehet építeni. A héten kielemeztük a múlt szombati meccset, és úgy vélem, hogy látszódott a héthetes felkészülés során elvégzett munka gyümölcse. Bár el kell ismernem, hogy a múlt évben az ilyen kiélezett mérkőzéseket behúztuk. Ám a tanulság az, hogy még többet kell tennünk azért, hogy az ilyen ki-ki meccseket megnyerjük. Nem törte le azonban a lelkesedésünket a vereség. Arra kell törekednünk a fennmaradó 13 mérkőzésen - és már Szombathelyen is -, hogy a ki nem kényszerített hibákat kiküszöböljük, vagyis még nagyobb koncentráció kell mindenki részéről.

Az utóbbi évtizedben általában nem győzni jártunk Szombathelyre. Az utolsó vasi győzelmünket 2009. október 24-én arattuk, amelynek te is részese voltál. Miként emlékszel vissza arra a meccsre?

- Úgy dereng, hogy egy nagyon szenvedős meccs volt. A régi Rohonci úti stadion igazi oroszlánbarlangnak számított akkoriban, nem ritkán 6-8 ezer nézővel. Emlékszem, az járt a fejemben, hogy jó lenne egy ponttal távozni, amikor egy kipattanó labdát Balog Zsolti közelről a kapuba pofozott! Óriási öröm volt nyerni. Hasonló koreográfiát és eredményt most is elfogadnék.

Milyen várakozásaid vannak a találkozóval kapcsolatosan?

- Egyértelmű, hogy számunkra létfontosságú a győzelem. Nincs más választásunk, három ponttal kell hazatérnünk Szombathelyről. Akár a múlt szombatinál rosszabb játékkal is, de meg kell lennie a sikernek. Sokat segítene a csapat hangulatán, ha nyernénk, hiszen az utóbbi nyolc bajnokin egyszer sem sikerült a három pontot begyűjteni. Érdekesség, hogy utoljára éppen a Haladás ellen nyertünk 1-0-ra. Parázs összecsapásra számítok. Ráadásul az új stadion, a népes hazai közönség feldobta a hazaiakat, és 2-1-re legyőzték az FTC-t, és 1-0-ra a Videotont. Érzem a srácokon, hogy elszántak, átérzik a találkozó fontosságát, hiszen közvetlen riválisunkkal játszunk. Ezeket pedig tavasszal hoznunk kell, ha el akarjuk kerülni a két évvel korábbi utolsó mérkőzésre maradt infarktus közeli izgalmakat.