Remili: Ez az első triplám az NB I-ben

2017-10-01 09:29
Csapatkapitányunk igazi vezérként, oroszlánrészt vállalt a Honvéd elleni bravúros 4-1-es győzelmünkből.

Gratulálok a bajnokcsapat elleni bravúros diadalhoz és a tripládhoz. Mikor sikerült utoljára háromszor az ellenfél hálójába betalálni?

- Még az NB II-ben, idegenben, a Csákvár elleni 6-2-es győzelmünk alkalmával, 2014 novemb​erében. Természetesen nagyon boldog vagyok, de elsősorban a csapat érdeme ez a siker. Az első osztályban viszont ez az első triplám. Emlékszem, akkor három éve sem rúgtam előtte sokáig gólt és most sem. Azonban most kiszakadt a gólzsák. Remélem, nem kell majd újra 9 fordulót várni, mire ismét betalálok a kapuba, mivel utoljára a 2. fordulóban szereztem gólt Balmazújvárosban. Most jól kijött a lépés, de azért van egy kis hiányérzetem, mert több lehetőséget elrontottunk. Ugyanakkor el kell is ismernem, hogy a kispestiek is elpuskáztak komoly lehetőségeket. Csapatszinten jól védekeztünk, de ki kell emelnem Lubót, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott a kapuban​, megspékelve a büntető elképesztő reflexszel történő hárításával.  De minden játékostársam óriási gratulációt érdemel. Maximálisan végrehajtottuk azt a taktikát, amire Oenning mester kért tőlünk. Azt is megemlíteném, hogy idegenben, a regnáló bajnokcsapatot vertük meg. Úgy érzem, hogy a győzelemnek nagy lökést kell adni a csapatnak, mint ahogy a Videoton elleni 3-1-es győzelem is fontos volt.

Úgy tűnt, mintha a csatársorunk gyorsabb lenne, mint a Honvéd védelme. Egyetértesz ezzel?  ​

- Véleményem szerint az első osztály egyik leggyorsabb támadó alakzatával rendelkezünk most, Kulival és Balával. Nagyon érezzük egymás mozgását. Mindhárman több helyen is tudunk játszani, és így lehetőség van arra, hogy sűrűn változtassuk a helyünket. ​Egyre jobban összeszokunk, ami bízom benne, hogy az eredményességben visszatükröződik majd. 

Egy kis "ajándékot" is kaptok a vezetőedzőtől...

- Elárulom, hogy Oenning mester jutalmul, engedélyezett egy szabadnapot, így csak kedden lesz edzés, aminek nagyon örülök, mert több időt tudok együtt tölteni a családommal. A válogatott szünetben pedig jobb hangulatban fogjuk a kemény edzéseket végezni, és készülünk a két hét múlva esedékes bajnokira. Remélem, hogy hasonló eredménnyel folytatjuk a bajnoki szereplésünket, mint a mostani mérkőzésen.