Remili: Eredményesek lehetünk a bajnoki nyitányon

2017-07-16 09:28
Csapatkapitányunk, Remili Mohamed beszélt a 2017/18-as idény első bajnoki mérkőzése előtt a csapat állapotáról és a győzelemhez vezető helyes útról.

Milyenre értékeled a felkészülési időszakot?

 

- Az ismert okokból nekünk ez rövidebbre sikerült. Már volt két Európa Liga-mérkőzésünk, és bár kiestünk, de meggyőződésem, hogy pozitív tanulságokat ezekből is le lehet vonni. Két éles meccsel a hátunk mögött várjuk a bajnoki rajtot, ez remélem, hogy előnyünkre szolgálhat vasárnap az első bajnoki mérkőzésünkön. Kíváncsi vagyok, hogy a többi csapat milyen erőt képvisel. De a legfontosabbnak azt tartom, hogy a mi játékunkat továbberősítsük a tavalyihoz képest is. Úgy vélem, hogyha stabilabbak tudunk lenni hátul, ha nem kapunk annyi gólt, mint az előző két kupameccsen, akkor eredményesek lehetünk a bajnoki nyitányon.

 

Játékosaink mennyire frissek az első bajnoki meccs előtt?

- Úgy érzékelem, hogy nincs fáradtság a játékostársaimban. Szerintem a bajnokság kezdete mindenki számára plusz motivációt jelent.

Az EL-kiesés miatt most már csak a bajnokságra kell összpontosítani.

- Sajnos nem tapasztalhattuk meg, hogy milyen többszörös terheléssel játszani, a bajnokságban, a hazai és nemzetközi kupákban. De ha visszagondolunk a múlt évi bajnokság kezdetére, amikor kupacsapataink eléggé beragadtak a bajnokság kezdeti szakaszában, most így remélem, hogy minket elkerül ez a sors. Tavaly nagyon fontos volt számunkra a jó bajnoki rajt, ami szinte végigrepített minket a teljes őszi idény során, és eredményezte a sikeres dobogós helyezést. Most is nagyon bízom abban, hogy ezúttal sem lesz ez másképp.

Jól ismerjük a DVTK csapatát. Most igazoltak néhány új játékost, akik tovább növelték, az eddig sem alacsony átlagmagasságot. Ez ellen hogyan lehet felkészülni?

- Valóban, a pontrúgásaik eddig is veszélyesek voltak. Ez ellen részben úgy védekezhetünk, ha lehetőség szerint nem szabálytalankodunk a kapunk előterében. De vezetőedzőnk, Michael Oenning kidolgozott egy nagyszerű taktikát, amit már napok óta gyakorlunk. Természetesen erről többet nem árulhatok el, de meggyőződésem, hogy ha sikerül kiviteleznünk elgondolásait, akkor meglepetést okozunk a Diósgyőr csapatának. Hozzánk hasonlóan agresszív letámadást alkalmaznak, de remélem mi fogunk jól kijönni ebből a párharcból.