Pista: 40! Boldog születésnapot!

2017-09-14 12:33
Ferenczi István játékos-erőnléti edzőnk 1977. szeptember 14-én látta meg a napvilágot Győrben. A Vasas-család legendás és imádott Pistájának még sok tucat boldog születésnapot kívánunk!

286 NB I-es bajnoki, 101 gól, 9 válogatottság, 2 gól, és a Vasasban lejátszott 84 találkozón (ebből 39 NB II-es) szerzett 39 gól (24 az NB II-ben). A számok imponálóak, de ami megmarad a szurkolók örök emlékezetében, Pista jellegzetes gólörömei és talán a legemlékezetesebb mérkőzés, a 2016. november végi két találat az FTC hálójában (2-2).

Ezek közül is a másodikat, aki látta, sosem feledi. Miután Gera az utolsó pillanatokban megszerezte a vezetést az FTC-nek, Pista megkérdezte a játékvezetőt, hogy mennyi van még hátra. Kassai azt mondta, egy perc. Ez olyan kevésnek tűnt, hogy szinte még arra sem lehetett elég, hogy a kezdés után felérjen a csapat az ellenfél 16-osáig. Ekkor Pista „támadást” vezényelt játékosainknak, akiknek élén ő maga is megindult az FTC kapuja felé. Zsombi estében előreívelte a labdát, majd egy beadás és Pista befejelte az egyenlítő gólt. Csoda, káprázat, könnyes ölelések a pályán és nézőtéren. És percekig nem hagyott alább a szurkolók "Pista, Pista!" rigmusa.

„A Vasas az életem” – hallhattuk az ünnepelttől többször az elmúlt években. Pista valódi példaképe lehet a fiataloknak, a drukkereknek, hogyan lehet alázattal, szívvel játszani ezt a gyönyörű játékot és szolgálni egy klubot.

Köszönjük Pista, hogy vagy nekünk, azt kívánjuk, hogy még sokáig köztünk légy!

A gól, amit soha nem felejtünk: