Oenning: Szeretnénk tökéletes hetet zárni

2017-09-23 12:59
A hétközi kupaforduló után máris következik az OTP Bank Liga 10. fordulója, amelyben a Haladás csapatát látjuk vendégül. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól, valamint a kupasorsolásról is.

A Haladással egy olyan csapat látogat hozzánk, amellyel szoros meccseket vívtunk a közelmúltban, és nemrég edzőt is cseréltek. Mire lehet számítani tőlük?

- Alapvetően a személyeket illetően nem sok, talán játékfilozófiát tekintve valamennyire lesz változás, de ez még egyelőre bizonytalan, hiszen minden edzőnek megvan a saját ötlete, illetve elképzelése a pályán mutatandó játékról. Erre az eshetőségre is felkészülünk. Hazai mérkőzés lesz, így a Videoton elleni győzelmünk után szeretnénk a következő három pontot is begyűjteni.

A hétközi kupameccs után lesznek pihentetések vagy egy profi labdarúgónak ki kell bírnia az ilyen heteket is?

- Szeretem az ilyen heteket, és ahogy néztem, a játékosok is, mivel ilyenkor egy egész jó ritmust lehet felvenni. A kupameccsnek semmilyen kihatása nem lesz, illetve annyiban igen, hogy két győzelmen vagyunk túl, ha most is sikerül nyernünk, akkor egy gyakorlatilag tökéletes hetet tudhatnánk magunk mögött. Erre törekszünk majd a mérkőzésen is.

Kisorsolták a Magyar Kupa 7. fordulójának párosításait is, ellenfelünk a Dunaújváros lesz. A helyi stadionhoz ugye nagyszerű emlékeink fűződnek.

- A házon belüli reakciók, akár játékos, akár stábtag részéről, pozitívak voltak. Egyrészt szeretjük a stadionjukat, mert ugye volt már nekünk mit ünnepelnünk ott. Másrészt, a Dunaújváros a harmadosztály egyik élcsapata, így egy jó stadionban, egy jó pályán, egy jó ellenfél ellen játszhatunk, ez pedig egy jó mérkőzést is ígér. Szóval, örülünk a sorsolásnak.