Oenning: Szeretnénk pontokkal távozni Szombathelyről

2018-03-02 13:03
Az OTP Bank Liga 21. fordulójában szombaton a Haladáshoz látogatunk, ahol 17:00 órakor kezdődik a találkozó. A szibériai hideg ellenére teljes edzésprogramot levezénylő Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Először utazunk a Haladás új stadionjába. Mennyire lesz ez befolyással a mérkőzésre?

– Először is örülök annak, hogy az új Haladás-stadionban játszhatunk, mivel a legjobb feltételek és körülmények között tud majd mindkét csapat futballozni. A gyep a hírek szerint kiváló állapotban van, remélem sok szurkolónk megteszi a hosszú utat Szombathelyig. Minden támogatásra szükségünk lesz, mivel látható, hogy a Haladás az új otthonában nagyon is jól érzi magát és eredményesen szerepel. Az elmúlt két mérkőzésüket megnyerték otthon, de ők sem verhetetlenek.

Az utóbbi mérkőzések a Haladás ellen kifejezetten szorosak voltak. Mire lesz szükség ahhoz, hogy most mi jöjjünk ki jobban a párharcból?

– Valóban, a Haladás ellen kiélezett mérkőzéseink voltak, ez szerintem most sem lesz másként. Akkor lehetünk sikeresek, ha minimalizálni tudjuk a hibáinkat, illetve nem lankad a figyelmünk. A helyzetkihasználás lesz a másik fő kulcs, mindkét csapat a támadásépítésre helyez majd nagy hangsúlyt.

Említette a hideget. Hogy lehetett ilyen körülmények között felkészülni?

– Nem volt egyszerű, nem is tudtunk a rendes füves edzőpályán edzeni, a sátorban készültünk fel. Ez viszont nem lehet kifogás, mivel – ahogy ezt már korábban említettem – a szombathelyi gyep kifogástalan lesz. Mindannyian tudjuk, hogy fontos mérkőzés előtt állunk, szeretnénk pontokkal távozni Szombathelyről, de az is biztos, hogy ellenfelünk nem fog feltartott kezekkel játszani.

Jegyinformációk a Haladás elleni mérkőzésre!