Oenning: Nem lehetetlen legyőzni az Újpestet

2017-11-03 13:50
Szokatlan helyszínen, a Dunaújvárosi Stadionban fogadjuk az Újpest együttesét az OTP Bank Liga 15. fordulójában, amely november 4-én, délután 15:30-kor kezdődik. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Bár hazai mérkőzés lesz, de vidéken fogadjuk az Újpestet. Lehet-e kihatása ennek a meccsre?

– Megmondom őszintén, nem derül ki számomra az értelme annak, hogy egy budapesti derbit a fővároson kívülre helyeznek, de tudom, hogy jelen körülmények között ez volt a legközelebbi lehetőség. Azonban érdemes lenne felülvizsgálni a szabályozást, hiszen több csapat is érintett ebben a kérdésben, az pedig nem segít a szurkolóknak, ha sokat kell utazniuk egy hazai mérkőzésre.

Az Újpest a bajnokság során hét döntetlent ért el, ami az eddigi mérkőzéseinek felét jelenti. Mire kell a leginkább figyelni ellenük?

– Ne tévesszen meg senkit a sok döntetlen, ez ugye azt is jelenti, hogy nem kapnak ki. Az Újpest ellen nyerni nem olyan egyszerű dolog, ezt láthattuk a korábbi összecsapásaink során is. Nagyobb összpontosításra, illetve fegyelemre lesz szükség, hogy megszerezzük a három pontot. Győztünk már az Újpest ellen, tehát nem lehetetlen küldetés.

Ez lesz a nyolcadik mérkőzése Nebojsa Vignjevic ellen. Tudnak még egymásnak bármilyen meglepetést okozni?

– Az Újpestnél az előzőekhez képest nagy változások voltak a keretben, így egy másik csapat fog pályára lépni, mint a korábbi egymás elleni mérkőzéseink többségén. Ettől függetlenül izgalmas és szoros mérkőzésre számítok. Mindketten sok időt töltünk a másik csapat elemzésével, kidolgozván azt a módszert, amivel úgy gondoljuk, hogy sikeresek lehetünk a másik ellen. Nagy örömmel várom a mérkőzést.