Oenning: Nem kedves vendégek szeretnénk lenni

2017-07-23 11:35
Az OTP Bank Liga 2. fordulójában az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdővel találkozik csapatunk. Ez a meccs lesz a balmazújvárosiak első hazai mérkőzése az élvonalban.

Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Az újonchoz látogatunk, első hazai élvonalbeli mérkőzésükön fogadnak minket. Várhatóan nagyon motiváltak lesznek.
- Igen, ez a nap valószínűleg a balmazújvárosiak számára egy ünnepnap lesz, ennek megfelelően magas elvárásokkal. Nem barátságos és kedves vendégekként fogunk jönni, hogy ezt a napot különösen széppé tegyük számukra. Azzal a céllal utazunk, hogy ponttal, pontokkal térjünk vissza. Így első, elveszített hazai mérkőzésünk után szeretnénk sikeresek lenni.

Mivel jellemezhető ellenfelünk?
- A feljutás eufóriája biztosan viszi még őket előre így a szezon elején. Vélhetően motiváltak lesznek, ennek megfelelően nekünk higgadtnak és megfontoltnak kell lennünk. Hazai pályán nyilván az előre játékot fogja preferálni a Balmazújváros. Ezt alkalmazta az előző szezonban is, hogy ezt a vasárnapi meccsen is megteszik-e, meglátjuk. Azonban taktikailag mindkét eshetőségre készültünk.

A múlt heti vereségen sikerült-e a csapatnak túllépnie?  
- Egy eredménynek alapvetően sosem szabad az általános hangulatra hatással lennie. Komolyan és nagy erőbedobással dolgozunk, minden mérkőzésen a lehető legjobbat akarjuk kihozni magunkból. Amennyiben minden vereség után temetői hangulat lenne, és minden győzelem után a mennyekben járnánk, akkor rosszul választottuk volna meg a munkánkat. Természetesen másképp képzeltük el a szezonkezdést, egy sikerélménnyel szerettünk volna nyitni. A labdarúgás egy tisztán strukturált eredménysport, ez itt is igaz. Ebben a bajnokságban bármely csapat meg tud verni bárkit, nagy küzdelmek vannak, és sokszor apróságok döntenek. A vereséget kielemeztük, a fejekben lezártuk és vasárnap pozitív lelki állapotban fogunk pályára lépni.