Oenning: Nem becsülhetjük le a Mezőkövesdet

2017-11-17 14:12
A sereghajtó Mezőkövesd csapatával találkozunk az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A szombaton 15:30-kor kezdődő mérkőzésről, illetve a válogatott szünet tapasztalatairól beszélgettünk Michael Oenning vezetőedzővel.

- Szükségünk van egy sikerélményre, mert az utóbbi mérkőzéseken nem úgy alakultak az eredmények, ahogyan azt szerettük volna. Bízom abban, hogy az elmúlt hetek munkájának jutalmát szombaton be tudjuk gyűjteni. Azt a hibát viszont nem követhetjük el, hogy alábecsüljük a Mezőkövesdet. Az előző szezon utolsó fordulójában is nehézzé tették a dolgunkat.
Hogyan sikerült hasznosítani a válogatott mérkőzések adta szünetet?
-  Sok olyan játékosunk volt, akik kisebb sérülésekkel küszködtek, így először leltárt végeztünk, illetve a regenerációra próbáltuk a hangsúlyt fektetni. Akik száz százalékos állapotban edzettek, jó erőnlétben vannak, de a sok sérülés akadályozta a teljes keretünk munkáját. Többükre viszont már számíthatunk szombaton.
Voltak olyan napok is, amikor két edzést is teljesített a csapat, egy közbeiktatott ebéddel. Ez mennyiben szolgálta a csapatépítést?
- Úgy voltunk vele, hogy ha már egész nap együtt vannak, akkor biztosítsuk nekik a megfelelő étkezést is, ami ugyanúgy fontos, mint a megfelelő edzésmunka. Csapatépítésre nem volt szükség, elég összetartó társaságról van így is szó, amelyik az edzéseken és mérkőzéseken kívül is találkozik. Inkább praktikussági célok vezéreltek minket.