Oenning: Nehéz volt a meccs előtti két nap

2016-10-22 23:00
Michael Oenning így értékelt a lefújás után.

- Természetesen rendkívül boldog vagyok a győzelem miatt, főleg annak fényében, hogy az előző két nap nem úgy telt, ahogy azt egy edző elképzeli. Nem mondanám, hogy átok van rajtunk, de nem az első eset, hogy a meccs előtti utolsó edzésen sérült meg egy játékosunk. Ezúttal Ádám Martin. Most még két gyomorfertőzéses esetünk is volt, Remili és Vida személyében, illetve Berecz eltiltott volt. Ez komoly kihívást jelentett, de végül gyorsan döntöttem, így megerősítettem a középpályánkat Korcsmár Zsolt és Czvitkovics Péter beállításával. Tudtuk, hogy a Debrecen nagy nyomás alatt tudja tartani az ellenfelet, emiatt nem volt szabad elveszíteni a rendezettségünket.

Meg kell jegyeznem, hogy két fiatal játékosunk, Murka Benedek és Kleisz Márk minden várakozást felülmúlóan teljesített. Olyan biztonságot adtak a játéknak, ami talán nem volt előzetesen elvárható. A két gól stratégiailag fontos pillanatokban született. Az első a félidő vége előtt, ami pszichológiai előnyt jelentett. A szünetben mondtam a játékosaimnak, hogy Holmanra vigyázzanak, nem szabad sok helyet hagyni neki. Az okát a debreceni gólnál látni lehetett. Erre azoban gyorsan megadtuk a megfelelő választ. A későbbi kontrák koncentráltabb kihasználásával akár növelhettük volna az előnyünket.

Külön meg kell jegyeznem, hogy egy sportszerű mérkőzest láthattunk, ahol a játék folyamatosságát biztosította a játékvezető. Egy szép győzelmet arattunk.