Oenning: jó mérkőzésre és eredményre számítok

2017-04-15 11:48
Kellemes emlékekkel készülhettek a játékosaink a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésre, mivel az őszi győzelem után újabb sikerben reménykedünk a rivális otthonában. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Ismét a Ferencvárossal mérkőzünk meg. Ellenfelünk tavaszi eredményei gyengébbek a vártnál. Mik a várakozásai a méccsel kapcsolatban?

Először is nem szabad elvakítanunk magunkat ellenfelünk vélt formahanyatlásától. A Ferencváros egy kiváló csapat és hazai pályán nehezen verhetők. Ez idáig nem sok csapatnak sikerült, igaz, mi közöttük vagyunk. Nagyon koncentráltan kell és fogunk is pályára lépni, mert csak így lehetünk sikeresek.

Esti, villanyfényes mérkőzés lesz. Előny lehet-e ez számunkra vagy teljesen mindegy, hogy mikor kezdünk?

Számunkra ez kedvező, mivel szeretünk villanyfényben játszani. Az ilyen mérkőzéseknek amúgy is van egy különleges atmoszférája. A külső behatások is kisebbek, a hőmérséklet pedig engedi azt, hogy teljes gőzzel lehessen játszani. A nézők számára is ez egy vonzó dolog lehet, szóval egy tökéletes körítés a mérkőzéshez.

A sajtóban szívesen előkerül témaként, hogy két német edző csatájáról van szó. Van ennek bármi jelentősége vagy ez olyan, mint bármelyik másik mérkőzés?

Mára már normalizálódott ez a dolog, hiszen már többször mérkőztünk meg egymás ellen. Az ismert, hogy Thomas és én jól kijövünk egymással, szóval e tekintetben sincs szó különleges mérkőzésről. Örülök, hogy a Ferencváros ellen játszhatunk, egy jó mérkőzésre van kilátás.

A keddi Újpest elleni megtépázott keret – eltiltottak, sérültek - után javult-e a helyzete a csapat összeállítását tekintve?

Valamelyest igen, mivel egy mérkőzéses eltiltását letöltve, Manjrekar és Vaskó már rendelkezésemre állhat. Sajnos Ádám combhúzódása és Pavlov hosszú ideje tartó achillesz sérülése miatt semmiképpen sem számolhatok játékukkal. És vannak még kérdőjelek. De bízom játékosaimban, hogy akik vállalják a játékot és pályára lépnek szombaton este a Groupamában, azok felszabadult játékkal fognak küzdeni a győzelemért.