Oenning: Intenzív és küzdelmes meccset várok

2018-03-10 10:33
2018 első hazai tétmérkőzését játsszuk az OTP Bank Liga 22. fordulójában, amelyen a Honvéd csapatát fogadjuk ideiglenes otthonunkban, a Szusza Ferenc Stadionban. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.
 
A Honvéd ellen az utóbbi időben jó eredményeket értünk el. Mire lesz szükség ahhoz, hogy ez a sorozat folytatódjon?
– Mindig izgalmas ilyen derbiket játszani,  mert egyrészt jónak tartom a Honvéd játékát, másrészt pedig szeretem ezeket az összecsapásokat, hiszen eredményes mérkőzéseket hoztak számunkra a közelmúltban. Úgy vélem, hogy intenzív és küzdelmes lesz a találkozó, így számunkra azon lesz a hangsúly, hogy fejben ne azt figyeljük, hogy mit veszíthetünk, hanem azt, hogy mit nyerhetünk győzni akarásunkkal, és a mezőnyhöz történő visszazárkózást tegyük a központba. Ez korábban jellemzett minket, így ezt a mentalitást várom el a pályán szombat délután a játékosaimtól.
 
Hosszú idő után kellemesebb időjárás vár a csapatokra. Milyen szerepe lehet ennek a mérkőzésen?
 
– Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez most előnyös lesz a csapatok számára. Hiszen már kezdett mindenki hozzászokni a kemény gyephez, viszont most vélhetően egy sáros, mély talajra kell számítani. Emiatt egy sok erőt igénylő és küzdelmes mérkőzésre számítok. Egyik csapatnak sem sikerül majd minden úgy, ahogy elgondolja. Ettől függetlenül örülök annak, hogy újra hazai mérkőzésünk lesz, még ha továbbra is csak az albérletünkben.