Oenning: Fontos lenne a vezető gól

2018-03-17 08:29
Michael Oenning ezt nyilatkozta előzetesen a Diósgyőr elleni találkozóról.

Milyen hatása volt a Honvéd elleni győzelemnek?

– A győzelmet nem pótolja semmi. Hogy mi lesz a végső értéke, azt majd meglátjuk. Az biztos, hogy a mindennapokat kellemesebbé tette ez a győzelem, az edzéseken is felszabadultabban és könnyebben mentek a gyakorlatok, mint korábban. Ennyi pozitív hatása bizonyosan volt ennek a mérkőzésnek. Remélem, hogy a DVTK elleni meccshez erőt tudunk meríteni ebből.

A múlt héten kisebb taktikai változtatást is végrehajtott. Ezúttal mennyire lesz döntő a Diósgyőr taktikájához való alkalmazkodás?

– Nagy erénye a csapatomnak, hogy taktikailag nagyon rugalmas. Egy felállás ugyanakkor önmagában csak a papíron létezik, a fő kérdés azonban az, hogy mennyire tudjuk tartalommal megtölteni. Mindig vannak olyan szituációk, amikor egy csapat emberelőnyös helyzetet próbál kialakítani. Ez lesz a fontos most is, taktikai apróságokon fog múlni ez a mérkőzés is. Nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy végeredményben az lesz a döntő: képesek leszünk-e a vezető gólt megszerezni vagy sem.

A DVTK ellen az elmúlt években nehéz mérkőzéseket játszottunk. A héten volt-e valamilyen speciális felkészülés ellenük?

– Igen, mivel a Diósgyőr olyan csapat, amelyiknek több különleges ismertetőjele van. Volt lehetőségem őket a hétközi kupameccsen is megnézni. Vannak olyan csapatok, akik ellen általában jól megy, vannak olyanok, akik ellen kevésbé. Ettől függetlenül ezen a mérkőzésen megint két olyan csapat fog találkozni, amelyik ebben a felállásban még sohasem mérte meg magát egymással. Éppen emiatt nagyon tudatos és lelkiismeretes módon készültünk fel erre a mérkőzésre.