Oenning: Előreléptünk, amiben szerettünk volna

2018-02-21 12:33
Munkás és sűrű héthetes felkészülésen, két edzőtáboron, tizenegy edzőmeccsen és sok edzésen van túl csapatunk. Michael Oenning vezetőedzőt kértük meg, értékelje a felkészülési időszakot.

A felkészülés elején említette, hogy az erőnlét javításán, valamint a játékpercek gyarapításán lesz a hangsúly. Ezt mennyire sikerült megvalósítani?
– Alapvetően elégedett vagyok a felkészüléssel. Mindkét területen előreléptünk, és közben  visszatért az a frissesség is, ami szükséges lesz az elkövetkező mérkőzések sikeres teljesítéséhez. Az erőnlét szempontjából is fejlődtünk, illetve a robbanékonyságunk is javult. Persze kisebb ingadozások ennyi mérkőzés és új elemek kipróbálása mellett előjöttek, de akik tudtak játszani ezeken a mérkőzéseken, azok meccsritmusba kerültek.

Az edzőtáborok mennyire érték el a céljaikat?
– Amilyen célokat kitűztünk, azokat elértük az edzőtáborokban. Az elsőnél, Mátraházán akadtak kisebb logisztikai problémák, de a konditermet és a pályát is rendben tudtuk használni, így ott leraktuk a szükséges alapokat. Telkivel különösen elégedett voltam. Ott professzionális körülmények között tudtunk készülni, minden ott töltött percet igyekeztünk hasznosítani, akár edzésről, akár pihenésről volt szó.

Mennyire tudtak az új játékosok alkalmazkodni játékstílusunkhoz?
– Ugye Csiki Norbert a sérülése miatt nem tudott annyit a csapattal készülni, mint ahogy ő is és én is szerettem volna. A másik három új játékosunk, Barczi Dávid, Egerszegi Tamás, és Laczkó Zsolt viszont gyorsan megértette azt, hogy mit szeretnénk a pályán játszani. Mindegyiküket több poszton kipróbáltam és úgy vélem, hogy sokoldalú játékosokról van szó, akik akár már a Videoton ellen is a segítségünkre lehetnek.