Oenning: Célunk a 3 pont az MTK ellen is

2017-03-11 09:49
Harmadszor találkozunk ebben az idényben az MTK csapatával, ezúttal már az új Hidegkuti Nándor Stadionban. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

A kiesés ellen küzdő MTK következik csapatunk számára. Ebben a bajnokságban kétszer már sikerült legyőzni őket. Mire számít most ellenük?

- Csalóka a tabellán elfoglalt helyük. Ők is a futball játékosabb filozófiáját képviselik, mint mi, tehát mindenképp érdekes mérkőzésre számítok. Ez egyrészt jó a kilátogató nézőknek, szurkolóknak, mert jó meccsre lehet kilátás, illetve számunkra is, mert az így fellépő csapatok jobban fekszenek nekünk. Remélem sok Vasas szurkoló fog most is elkísérni minket.

Évszázados múltú párharcról van szó. Mennyire jelent ez plusz motivációt?

- A motivációs szinttel szerencsére nincs gondunk, de az, hogy új stadionban, tehát jó gyepen léphetünk pályára, mindenképpen előnyös lesz a számunkra is. Az is segít nekünk, hogy az ismert sérültjeinken (Pavlov, Polekszics és Vida) kívül, minden játékosomra számíthatok. Az edzések is jó hangulatban teltek.

A jövő hét csütörtökén még egy bepótolandó mérkőzésünk következik, utána hosszabb szünet. 

-  Igen nekünk ott lesz még a bepótolandó mérkőzésünk a Haladással, illetve 29-én az Újpest elleni odavágó a Magyar Kupában. Ezenkívül ismét több játékosunk megy a különböző válogatottakhoz, így a szünetünk nem lesz hosszú, de ez nem feltétlenül baj. Az aktuális feladat viszont az, hogy begyűjtsük a három pontot az MTK ellen.